Trekkertrek Lexmond zit in de lift

Sport 1.627 keer gelezen

LEXMOND • De tweede editie van Trekkertrek Lexmond heeft aangetoond dat de organisatoren verstand van zaken hebben. Het spektakel aan de dijk trok bijna 1900 toeschouwers.

De commissie van tien die het voortouw heeft genomen om te beginnen met Trekkertrek Lexmond bestaat naast twee vrouwen uit acht mannen, allemaal ervaren wedstrijdrijders. Meest prominent zijn Arco den Hartog, regerend tweevoudig Nederlands kampioen in de standaardklasse 7 ton, en Hanco Kok, die bij NK's al vijf keer met de grootste beker mocht poseren in de standaardklasse 11 ton.

Goede vochtpeil
"De mannen hebben zoveel kennis van zaken dat ze de baan zelf hebben geprepareerd. Omdat het de laatste maanden erg droog is geweest, hebben we 50 kuub water moeten sproeien om de klei op het goede vochtpeil te houden. En zaterdag was de baan weliswaar zwaar, maar in vrijwel perfecte conditie", meldt Annemieke den Hartog namens de organisatie.

Programma
Het programma bestond deze keer uit vijf standaardklassen, twee sportklassen en demo's in de Supersport 3,6 ton en 4,5 ton Topniveau. De animo om mee te doen was zo groot dat meer dan veertig rijders moesten worden teleurgesteld.

Om 12.00 uur is begonnen met de standaardklasse 3,5 ton, en pas na 22.00 uur waren alle deelnemers aan de beurt geweest. Nadat Michel van Oort (Noordeloos) en Wim Wink (Tienhoven) in de 3,5 ton standaard en de 5,5 ton standaard de verste afstand hadden gerealiseerd, bleek dat de status van landskampioen geen garantie om ook op de thuisbaan in Lexmond te winnen. Arco den Hartog kwam op zijn Deutz 13006 in de standaardklasse 7 ton met 91,09 meter niet verder dan de vijfde plaats. De hoogste eer ging naar Johan de Jong (Hei- en Boeicop), die de sleepwagen met zijn Case 1255 106,99 meter verplaatste.

In de standaardklasse 11 ton kwam Hanco Kok met 80,34 meter als derde op het podium. Het hoogste treetje was gereserveerd voor Kees Sterk (Ameide), die tot een afstand van 83,70 meter kwam.

Peter Verbeek

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Brandweer, ambulance en politie opgeroepen voor fiets in sloot in Schelluinen 112 6 uur geleden
• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden