Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Afgelopen seizoen won Sliedrecht Sport haar eerste Champions League-wedstrijden ooit tegen de Belgische landskampioen Asterix Beveren.
• Afgelopen seizoen won Sliedrecht Sport haar eerste Champions League-wedstrijden ooit tegen de Belgische landskampioen Asterix Beveren. (Foto: Hans van Wijngaarden)

Sliedrecht Sport treft UVC Graz in Champions League

  •   keer gelezen   Sport

SLIEDRECHT • In haar tweede jaar Champions League mag landskampioen Sliedrecht Sport het allereerst opnemen tegen de landskampioen van Oostenrijk: UVC Holding Graz. Op 10 oktober wordt in het Alpenland gestreden. Op woensdag 17 oktober is de return in sporthal De Basis.


Trainer-coach Vera Koenen: "Ik heb inmiddels wat beelden bekeken en Graz is een goede ploeg om ons Champions Leaque-avontuur mee te starten. Met een optimale voorbereiding en scherp spel in de uitwedstrijd, kunnen we in de return thuis voor spektakel zorgen."

Als Sliedrecht weet te winnen van de Oostenrijkers, dan wacht in de volgende ronde Allianz MTV Stuttgart. Die wedstrijden worden 24 oktober (thuis) en 31 oktober (uit) gespeeld. Mocht de blauw-witte formatie niet de baas zijn over Graz, dan wordt doorgestroomd naar de CEV Cup (Europacup 2). In dat geval volgt de strijd tegen het Tsjechische Ostrava op 28 november (uit) en een week later thuis. 

Ook als wel tegen Graz wordt gewonnen, maar in de Champions League van Stuttgart wordt verloren, gaat Sliedrecht Sport in de CEV Cup door. Het team, dat afgelopen seizoen de 'triple' (landskampioen, beker en Supercup) won, neemt het dan op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen het Servische Lajkovac en Bacau uit Roemenië.?

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten