Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Ab van Driel en Cok de Jonge, drijvende krachten achter de festiviteiten.
• Ab van Driel en Cok de Jonge, drijvende krachten achter de festiviteiten.

Drie dagen feest bij jubilerend De Zwerver

  •   keer gelezen   Sport

KINDERDIJK • De Zwerver gaat haar 85e verjaardag drie dagen lang op uitbundige én gevarieerde wijze vieren. Op 21, 22 en 23 juni wordt sportpark De Schans tot 'feestcomplex' vol activiteiten voor alle leeftijden.


"Normaal gesproken pak je flink uit bij een 75-jarig of 100-jarig bestaan", glimlacht Ab van Driel, samen met Cok de Jonge één van de drijvende krachten achter de festiviteiten. "Wij zagen echter genoeg redenen om dat ook bij '85' te doen. Je ziet de laatste tijd dat De Zwerver na een aantal moeizame jaren weer helemaal terug is. Het eerste elftal begint weer beter te presteren, de betrokkenheid van de leden is sterk groeiende en onze activiteiten trekken steeds meer mensen. Voor mij voelde 6 januari 2018 als dé grote ommekeer. We hadden die dag een ouder-kind toernooi met barbecue en aansluitend de nieuwjaarsreceptie waarbij ook het nieuwe clublied door Sander van Est ten gehore werd gebracht en het bord van onze Club van 100 werd onthuld. Hoewel hartje winter puilde de kantine uit. Die dag gaf iedereen zo'n enorme boost, echt geweldig om mee te maken! Ook onze plannen om het 85-jarig bestaan groots te vieren werden die dag ontvouwd. De reacties waren uiterst positief."

Programma
En dus ontrolt zich op 21, 22 en 23 juni een evenement waar voor iedereen plezier aan te beleven is. "We beginnen op 21 juni met een spelletjesavond in de grote tent op ons hoofdveld", vertelt Cok de Jonge. "De bezoekers kunnen sjoelen, darten en meedoen aan tal van oud-Hollandse spellen. Ook draait het rad van avontuur. Vrijdag 22 juni is speciaal gereserveerd voor de jeugd. Zo is er een tentenkamp voor onze jeugd tot 15 jaar. Het programma houden we nog even lekker geheim, maar dat het heel leuk wordt staat nu al vast."

Reünie
Zaterdag 23 juni begint met een mixtoernooi waarvoor zich inmiddels twaalf teams met elk tien spelers hebben ingeschreven. Ook staat er vanaf 15.00 uur een reünie op het programma voor leden en voormalige leden van De Zwerver. We zijn bezig om daar ook de geschiedenis van de club in beeld te brengen, onder andere met onze clubarchivaris."

Om 17.00 uur staat een speciale voetbalwedstrijd op de rol tussen oud-eerste elftalspelers van De Zwerver. Ook vindt een grote barbecue plaats waar honderden eters worden verwacht. Daarnaast is er de trekking van de grote loterij.

Het avondprogramma staat in het teken van feest en muziek. Er treden diverse live-artiesten op zoals Rinie Valentijn en Sander van Est en de dj's Piraat René en DJ Raymon Jansen komen in actie. Hoofdact is Puinhoop Collective.

80
Een achttal commissies tekenen voor de organisatie van de 'verjaardagsdriedaagse'. In totaal zijn er zo'n tachtig mensen als vrijwilliger bij betrokken", weet Cok de Jonge. "Ze hebben allemaal hun specifieke taken, op het gebied van het tentenkamp, de horeca, de beveiliging, sponsoring, financiën, het toernooi, muziek en licht, communicatie en de reünie."

"Niet alleen de medewerking van al die vrijwilligers is geweldig, ook onze sponsors verdienen een grote pluim", voegt Ab van Driel er aan toe. "Het zijn er liefst 62 in getal. Zonder hen zouden we dit evenement nooit op touw hebben kunnen zetten. We willen ze ook vanaf deze plaats enorm bedanken."

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten