Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

De Kroonschijf blijft zevende ondanks nederlaag

  •   keer gelezen   Sport

BLESKENSGRAAF • Het tiental van De Kroonschijf verloor zaterdag met 7-13 van WSDV 2 uit Wageningen. Ondanks dit verlies handhaven de Brandwijkse dammers zich op de zevende plaats in de 1e divisie van de Nationale Competitie.


De dammers van De Kroonschijf waren zich er van bewust dat het behalen van punten tegen de koploper moeilijk zou worden. Desondanks was er sprake van een strijdlustige instelling en werd er goed weerstand geboden op de diverse borden. 
Gerrit Ritmeester maakte een onverklaarbare fout, waardoor zijn partij verloren ging. Martin Nederlof overkwam een soortgelijke situatie. 

Jeroen Schakel moest het opnemen de sterspeler van WSDV en bood in een complexe partij goed weerstand. In het eindspel besloten beide spelers dat remise de terechte uitslag was. De remises van Arie van Genderen, Teus Stam en Dirk van Genderen zorgden voor een 4-8 tussenstand.

Mari Dame deed niet onder voor zijn sterke opponent, maar had te veel tijd verbruikt waardoor hij in het middenspel een slagzet over het hoofd zag en ten onder ging. Marijke Koers speelde na lange tijd afwezigheid weer mee in het eerste team van De Kroonschijf en deed dit niet onverdienstelijk. Na een slordige opening herpakte ze zich en sleepte ze na een sterke partij remise uit het vuur.

Harm Jan van Rees koos voor de aanval en daar had zijn tegenstander moeite mee. Zelfs zoveel moeite dat Van Rees in het middenspel door kon breken naar dam en de partij won. Cor Westerveld verloor. Eindstand: 7-13.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten