Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Schakers Boot en Vonk maken geen fout

  •   keer gelezen   Sport

GIESSENBURG • In de veertiende onderlinge ronde van SC De Giessen en Linge hebben koploper Henk Boot en zijn naaste belager Jaco Vonk geen fout gemaakt, waardoor de spanning gehandhaafd blijft.


Boot speelde met zwart een onderhoudende partij tegen André van Wingerden. Hij raakte het initiatief even kwijt, maar pakte het weer terug en rondde met een fraaie slotcombinatie af naar winst.

In de overgang naar het middenspel speelde Eddy Korevaar zijn opponent Jaco Vonk enigszins in de kaart. Vonk profiteerde aanvankelijk niet, maar na een afruil van de dames en de torens kon hij afwikkelen naar een vol punt. Hierdoor blijven titelverdediger Henk Boot en Jaco Vonk de twee grootste kanshebbers op het kampioenschap. Eddy Korevaar volgt op gepaste afstand.

Uitslagen: André van Wingerden-Henk Boot 0-1, Eddy Korevaar-Jaco Vonk 0-1, Wim Deurloo-Louis Rutgers 0-1, Arjan Uittenbogaard-Hans Karelse 0-1, Jan de Jong-Jan Post 1-0, Bram Capelle-Rob van Driel 1-0, Frans Fijlstra-Gijs Bos 1-0, Bert van Geldere-Bert den Boer 1-0, Jaap Cornet-Mark Couwenberg 0-1.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten