Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Raymond Sponselee nieuwe trainer Lekvogels

  •   keer gelezen   Sport

LEXMOND – Vierdeklasser Lekvogels heeft snel een opvolger gevonden voor de onlangs opgestapte oefenmeester Dirk Elbertse. Met ingang van het nieuwe jaar is Dordtenaar Raymond Sponselee, in bezit van het diploma TC2, de nieuwe trainer op sportpark Het Bosch.


"We hadden maar liefst vijftien sollicitanten, waarvan we er vijf hebben gesproken. Uiteindelijk viel na een tweede gesprek de keuze op Raymond. Een jonge, ambitieuze en gemotiveerde vent, die niet alleen perfect in onze profielschets past maar ook direct beschikbaar is", aldus Lekvogels-voorzitter Jan de Jong. "De officiële kennismaking met de vereniging vindt plaats op 2 januari tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Maar zo lang het nieuws vasthouden heeft geen zin, de tamtam gaat snel."

Van der Laan
Raymond Sponselee is een bekende in het trainerswereldje. "In mijn jeugd heb ik, een jaartje DFC uitgezonderd, bij ODS gespeeld. Daarnaast was ik ook nog een seizoen actief bij FC Dordrecht, maar met Harry van der Laan en Glenn Summerville als concurrentie in de spits redde ik het niet bij het eerste elftal. Teleurgesteld stopte ik daarna vrij snel helemaal met voetballen. Jaren later ben ik weer begonnen bij ODS."

Sponselee, 37 jaar inmiddels, rolde bij het ondertussen met GSC gefuseerde ODS het trainersvak in. "Als aanvoerder ging ik mij meer en meer met het spel bemoeien. Als grapje zei ik weleens dat ik het allemaal anders zou doen. Ik kreeg de kans bij de club en haalde mijn trainerspapieren. We promoveerden naar de derde klasse en misten een seizoen later op een haar na (twee doelpunten – TS) de promotie naar de tweede klas. Het verhaal van het vorige seizoen is bekend, we degradeerden."

Niet mee op trainingskamp
Sponselee spreidde zijn vleugels uit en werd afgelopen zomer trainer bij de reserves van zondagvierdeklasser VCW uit Wagenberg en trainer van de A-junioren van Klundert. "Ik kies er bewust voor om vier avonden per week te trainen, het is goed te combineren met mijn parttime-baan als medewerker binnenverkoop bij een houthandel."

De klus bij Klundert heeft de Dordtenaar tussentijds opgezegd. "Vanaf 5 januari train ik Lekvogels. Ik heb er zin in om deze jonge spelersgroep bij te leren. Helaas laat mijn agenda het niet toe om met de selectie op trainingskamp te gaan, wel zal ik in dat weekend even mijn gezicht laten zien. De voorbereiding is kort, want zaterdag 23 januari spelen we tegen Well en een week later ontvangen we SV Noordeloos thuis. Dat wordt een weerzien met mijn vriend Laurens Gerlich, waar ik regelmatig contact mee heb."

Theo Sprong

* meer regionaal voetbalnieuws op onze website: www.regio-voetbal.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten