Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Doelpuntenregen op tweede speelavond Champions Cup

  •   keer gelezen   Sport

GORINCHEM - Op de tweede speelavond van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup kreeg het publiek maar liefst 55 doelpunten te zien. Heukelum nam er hiervan 11 voor z'n rekening; het won met 11-4 van Haaften.


Uitslagen:
HSSC'61 - SteDoCo: 3-6
Unitas - GRC 14: 6-4
Almkerk - Sleeuwijk: 1-5
VVAC - Groot-Ammers: 6-2
Heukelum - Haaften: 11-4
GJS - Peursum: 6-1


SteDoCo dutte na een 5-0 voorsprong enigszins in, zodat HSSC'61 de nederlaag draaglijk kon houden. De mooiste goal kwam op naam van Laurens van Leeuwen (HSSC'61), die het eindstation was van een fenomenale Heicopse aanval. Aan de kant van SteDoCo maakten Dico de Jong en Fabian van Horssen er allebei twee.

Viervoudig toernooiwinnaar Unitas had het lastig tegen GRC 14. Totdat Maxim Kivaka opstond en met vier treffers het verschil maakte in Gorinchems voordeel.

Derby's
De Brabantse derby tussen Sleeuwijk en Almkerk werd pas na rust leuk. Toen vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom. Niels den Haan was aan Sleeuwijkse kant topscorer met drie goals.

De volgende wedstrijd was een Alblasserwaardse derby, waarin VVAC Groot-Ammers met 6-2 de baas was. Ook hier werd het verschil in de tweede helft gemaakt. VVAC-captain Bart Koomans vond driemaal het net.

Dubbele cijfers
Haaften heeft met spelers als Johnnie Noorthoek en Danny Verwolf echt geen beroerde zaalploeg, maar toch was er tegen Heukelum geen houden aan. Benjamin Meijdam (5x), Sil van Putten (3x) en Ferry Meijdam (3x) brachten de dubbele cijfers op het bord.

Het slotakkoord van de avond kwam van GJS en Peursum. Het spitsenkoppel Quincy Bartens (4x) en Louis Damen (2x) leidde de verliezend finalist van vorig jaar naar een solide zege, hoewel Peursum zich niet liet afslachten. Met twee panna's was Peursum-speler Gerrit van den Heuvel de smaakmaker van de eerste helft.

www.regio-voetbal.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten