Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Timothy Stevens is onbetwist de sterkste in de finale van de Arno Wallaard Memorial 2017.
• Timothy Stevens is onbetwist de sterkste in de finale van de Arno Wallaard Memorial 2017. (Foto: Rick den Besten)

Arno Wallaard Memorial tweede wedstrijd in Holland Cup

  •   keer gelezen   Sport

MEERKERK • Zes Nederlandse UCI 1.2-koersen hebben de handen ineengeslagen en lanceren de Holland Cup. Een internationale competitie waar zowel clubs, continentale-, maar ook procontinentale teams aan deel kunnen nemen. Deze profkoersen zijn live te zien op internet en/of regionale tv-zenders.


De Holland Cup kent een algemeen, jongeren- en ploegenklassement waarbij twee leiderstruien worden uitgereikt voor de individuele klassementen.

Op 11 maart 2018 startte de Holland Cup met de Rabobank Dorpenomloop van Rucphen, gewonnen door de beloftenwereldkampioen tijdrijden de Deen Mikkel Bjerg (Hagens Berman-Axeon-USA). Tweede werd Rune Herregodts (Lotto-Soudal U23-BEL) en de derde plaats was voor Maarten van Trijp (Destil-Parkhotel Valkenburg CT-NED), winnaar van de AWM 2016. En laten nu alle drie deze heren op de startlijst voor de AWM 2018 staan. De Alblasserwaard gaat zich in de ogen wrijven bij deze talenten, die onze polders hebben uitgekozen voor een wielerslag.

De wedstrijden in de UCI Holland Cup 2018 zijn:

11 maart – Rabobank Dorpenomloop van Rucphen
21 april – Arno Wallaard Memorial
12 mei – Ronde van Overijssel
13 mei – Profronde van Noord-Holland
10 juni – Midden-Brabant Poort Omloop
26 augustus – Ronde van Midden-Nederland

Kanshebbers
De AWM-2018 zal maar één thema hebben: hoe gaan de andere ploegen het Amerikaanse team van Koos Moerenhout met Belgische mega-talent Jasper Philipsen van de winst afhouden? Moerenhout bevestigde deze week dat wereldkampioen-tijdrijdenU23 Mikkel Bjerg op tijd hersteld is voor de AWM, kanshebber nummer 2 dus. De Portugees João Almeida, winnaar Luik-Bastenaken-Luik U23 vorige week, dan ben je echt goed, is kandidaat nummer 3. En tenslotte ex-winnaar AWM-Junioren 2016 Maikel Zijlaard, maakt 4.

Ploegleider Tom Veelers van Development Team Sunweb zal er het zijne van denken, als er maar één van de talenten uit zijn ploeg die Hagens-jongens voor is, zal dat voldoende zijn. Het jeugdteam van Lotto-Soudal in de fiere rood-witte retrokleuren dan? Colman, Herregodts, supertalentjes! Ga het zien aan de Burgmeester Sloblaan het wordt een heerlijke zonnige aflevering!

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten