Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Wielercafé in de Lexmondse Gouden Leeuw met Fabio Jacobsen
Wielercafé in de Lexmondse Gouden Leeuw met Fabio Jacobsen (Foto: Nico van Ganzewinkel)
fotoreportage

Fabio Jakobsen in Wielercafé Lexmond

  •   keer gelezen   Sport

LEXMOND • Dit jaar wordt de ronde van Lexmond voor de 45ste maal verreden. Alle reden voor een  feest. Dat feest vond vrijdagavond plaats in wielercafé de Gouden Leeuw in Lexmond.


Tijdens deze avond, vakkundig aaneen gepraat door de overigens zeer talentloze wielrenners Bram van der Wal en Joost-Jan Kool, werd er teruggeblikt op die goeie ouwe tijd en werden helden van weleer nogmaals op het schild gehesen.

Hoogtepunt van de avond was de aanwezigheid van Fabio Jakobsen. Deze 21-jarige Heukelumse wielrenner van de Belgische Quickstep formatie en nu al winnaar van twee belangrijke koersen, waaronder de Scheldeprijs, is nog steeds lid van Rennersclub Jan van Arckel uit Gorinchem en voelde zich bijzonder thuis in het Lexmondse wielermetier. Hij liet zich de felicitaties van de massaal toegestroomde wielerfans welgevallen.

Na de pauze was Rob Harmeling aan de beurt, de man die naar het schijnt nog rapper praat dan dat hij ooit fietste. En hard fietsen kon hij: ooit won hij een etappe in de Tour de France. 

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten