Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Jan de Bruin

Programma 45e wielerronde van Lexmond

  •   keer gelezen   Sport

lexmond • Dit jaar wordt de Ronde van Lexmond voor de 45e keer verreden. Een jubileum waarvan het hele dorp mag mee genieten.


Op 14 april is het zover. Dan denderen de coureurs opnieuw door de Lexmondse straten. Ze worden daarbij gadegeslagen door Lexmonders op een spinningbike. Door de fiets een dag lang in beweging te houden, kunnen ze een mooi bedrag verdienen voor hun clubkas.

'Een mooie manier om ons jubileum samen met het dorp te vieren,' vertelt kersvers voorzitter Jan Boom. 'Maar allemaal leuk en aardig, net zoals het wielercafé met Rob Harmeling dat we een week eerder, op 6 april organiseren; uiteindelijk draait het natuurlijk om de koers.'

Groot deelnemersveld
Hoewel de winter nog maar net geweken is, weten wielrenners met ambitie ook dit jaar Lexmond weer prima te vinden. Het leidt tot dicht opeengepakte pelotons waarin het speuren is naar renners uit de regio die ook dit jaar aan de start zullen verschijnen.

Bij de wedstrijd voor renners met een Sportklasse-licentie zal de regio vertegenwoordigt worden door renners als Bart Streefkerk uit Ameide, Peter van der Werff uit Hoogblokland en natuurlijk door Lexmonder Mike van der Ham.

Rens Tulner
Bij het bestuderen van de startlijst van de Elite/Beloften wordt natuurlijk meteen gezocht naar Rens Tulner, de beloftevolle Lexmonder die vorig seizoen zoveel indruk maakte als eerstejaars belofterenner. Vorig jaar moest Tulner de koers vroegtijdig verlaten vanwege een blessure. Hopelijk blijft dit jaar de favoriet voor de zege dit ongemak bespaard.

Daarvoor zal hij wel moeten afrekenen met een klasbak als Robin Wennekes uit Arnhem, regiorenner Bart van den Berg uit Wijngaarden en vooral Kelvin van den Dool uit Hoogblokland, die tijdens de start van dit seizoen een prima indruk heeft achtergelaten.

Kers op de taart
De wielerronde wordt overigens in gang geschoten met een koers voor de regio-recreanten. Daar is het letten op mannen als Dirk-Jan Verspuy, Mark Vonk en natuurlijk oude vos Xander Moerman. Vanzelfsprekend worden ook de bewegingen van Lexmonder Herman Vuurens intensief gevolgd. Ook dit jaar trok hij naar het Spaanse Mallorca om zich daar in vorm te rijden voor deze koers.

Voorzitter Jan Boom: 'Een Lexmondse winnaar, in welke klasse dan ook, zou een prachtige kers zijn op de taart van dit Lexmondse wielerfeest.'

Programma
Vrijdag 6 april: wielercafe (De Gouden Leeuw) met Rob Harmeling, aanvang 20.30 uur.

Donderdag 12 april: Dikke Banden Race, aanvang 18.30 uur.

Vrijdag 13 april: Fietstocht voor jong en oud, aanvang 18.00 uur.

Zaterdag 14 april Wielerronde:

Recreanten 35 kilometer, aanvang 14.00 uur.
Sportklasse 60 kilometer, aanvang 15.00 uur.
Huldiging winnaars Dikke Banden Race, aanvang 16.30 uur.
Elite beloften 90 kilometer, aanvang 16.45 uur.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten