Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Rick den Besten

Tractorpulling Meerkerk houdt op te bestaan

  •   keer gelezen   Sport

MEERKERK • De Alblasserwaard verliest één van haar grootste evenementen. Tractorpulling Meerkerk, gestart in 1985, houdt op te bestaan. De editie van 2017 is de laatste geweest.


Volgend jaar is het terrein aan de Burggraaf niet langer als wedstrijdlocatie beschikbaar; er komen woningen en een sportcomplex. Dat leidde ertoe 'dat we als organisatie veruit de lastigste beslissing uit onze geschiedenis moesten nemen'.

Los van het feit dat er niet direct zicht is op een nieuwe wedstrijdlocatie, bleek woensdagavond tijdens een vergadering van de organisatie dat er sowieso onvoldoende ambitie is om op een nieuwe locatie te beginnen.

'Tijdens de vergadering bleek dat zo goed als alle leden van de organisatie ook in hun privésituatie ambities hebben op het gebied van werk, gezin, enz. Ambities die maken dat het steeds lastiger zal worden om tijd vrij te maken voor een hobby die vooral in de vakantieperiode enorm veel vrije tijd opslokt. Vrije tijd is voor ons allemaal schaars. En een evenement opzetten op een nieuwe locatie zal juist meer tijd vergen dan nu. Zeker op de manier zoals wij een evenement willen organiseren; we gaan voor goud'.

Weloverwogen
'Achteruit boeren is geen boeren', is het motto van de organisatie. 'Vandaar dat we met veel pijn maar weloverwogen hebben besloten te stoppen met Tractorpulling Meerkerk. De editie 2017 was dus de laatste en wat blijft zijn de geweldige mooie herinneringen aan prachtige wedstrijden, Zeker de Full Farmstock-jaren waren goud. Publiek, deelnemers en sponsors bedankt'.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten