Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Rick den Besten

Alblasserdam en De Alblas roepen op tot sportiviteit langs de lijn

  •   keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM/OUD-ALBLAS - De besturen van Alblasserdam en De Alblas roepen hun supporters op tot sportief gedrag langs de lijn. Zaterdag 2 december staat de onderlinge derby op het programma.


Alblasserdam-De Alblas is een prachtig affiche. De naaste Souburg-buren tegen elkaar, met De Alblas ook nog eens als koploper in 3C.

Er zal geen entreegeld worden geheven. Dit geldt ook voor de return op 21 april bij De Alblas.

Spanning en emotie
Een derby brengt altijd spanning en emotie met zich mee. In het verleden bleek het langs de lijn wel eens moeilijk om daar goed mee om te gaan. Vandaar de oproep van de besturen van beide clubs: 'Wij roepen onze leden op om op een gezellige en sportieve wijze te supporteren'.

SuperDerbyday
Zaterdag 2 december is door Alblasserdam en De Alblas uitgeroepen tot SuperDerbyday. Naast de eerste elftallen (14:30 uur) spelen ook de tweede elftallen (12:00 uur) en de JO11-1-teams (12:30 uur) tegen elkaar.

'Het is in ieders belang om deze voetbalmiddag gezellig en sfeervol te maken. 'Gedoe' kent alleen maar verliezers en daar zit niemand op te wachten', maken de clubbesturen een statement richting hun supporters.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier