Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Jan de Bruin

Noah de Groot pakt bij de junioren zijn eerste podiumplaats

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWPOORT • Voor Noah de Groot uit Ottoland scheen de zon tijdens de dertiende Vestingronde van Nieuwpoort extra uitbundig. Hij behaalde, op het toch bepaald niet makkelijke parcours, bij de junioren zijn eerste podiumplaats. Door in de sprint de sterke Tim Marsman voor te blijven, mocht hij als derde zijn, eveneens eerste zoen van de rondemiss, in ontvangst nemen.


"Overigens was ik er nog niet écht zeker van dat ik derde was geworden", zo wees hij op de close finish met Tim Marsman. Maar de foto bracht uitkomst.

Samen met de eveneens sterk koersende Thom Stuij uit Hei- en Boeicop, die tiende werd, gaven deze Jan van Arckel-mannen de wedstrijd een mooi regionaal tintje.

Ultieme poging
Zoals verwacht klapten de twintig jonge renners er vanaf de start vol in. Wat dat betreft zijn dit soort wedstrijden altijd boeiend om te zien. Met name De Groot en Marsman probeerden regelmatig om er tussenuit te gaan.

Maar met nog 17 rondjes voor de boeg was het Freek Middelburg uit De Lier die erin slaagde om echt weg te springen. Niemand leek meer in staat daar wat aan te doen. Totdat Manuel Michielsen uit Eck en Wiel toch nog een ultieme poging waagde. Stampend op de pedalen en in een soort Bauke Mollema-stijl kwam hij steeds dichterbij en sloot aan. Samen bouwden ze de voorsprong verder uit en werd duidelijk dat de rest om plek drie zou gaan.

In de laatste ronde nam Middelburg geen risico. "Ik bleef achter hem zitten zodat hij me niet kon verrassen. Net voor de klim ging ik aan en ben voluit door gegaan", genoot Middelburg na. "Ik heb dit jaar, vanwege mijn studie, niet echt wedstrijden gereden. Dit was de eerste."

Michielsen was tevreden met zijn tweede plaats. "Ik zal inderdaad niet snel een prijs winnen voor de mooiste stijl van fietsen", gaf hij grinnikend toe. "Maar ja, het is wel alweer mijn derde podiumplek."

Noah de Groot wilde ook nog wel wat kwijt. "Ik geniet. Op dat podium staan is toch wel heel mooi. Dit was vandaag mijn eerste podiumplaats. Maar zeker niet de laatste."

Overmacht
Bij de masters 50+ met in de persoon van Peter de Weert uit Staphorst een heuse Nederlands kampioen in de gelederen, bleef alles tot aan het eind bij elkaar. Dus kon John Oudshoorn uit Uithoorn zich helemaal richten op de eindsprint. Nog altijd een van zijn sterkste troeven. Hij won dan ook met overmacht en pakte hiermee alweer zijn negende overwinning

Marcel Lambregts uit Meteren werd tweede en Henk Ceelen uit Oudkerk derde.

(foto's volgen)

Ed van Tuijl

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier