Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard


Simply 'the best' Green

  •   keer gelezen   Sport

MEERKERK • De ruim 4000 toeschouwers op Tractorpulling Meerkerk kregen zaterdagavond meer dan waar voor hun geld. In de 4,5 ton Supersportklasse Top sneuvelde het team Peeters in de voorronde, terwijl Simply Green zich met een Full Pull eenvoudig plaatste voor de finale. Net als streekgenoot Red Impact. Op het moment suprême haperde de Molenaarsgraafse versnellingsbak, maar plek 4 was voldoende voor de nationale titel.


"Een beetje dubbel gevoel", vond de Molenaarsgraafse PR-man Mark den Boer na afloop. "We behalen vandaag één punt meer dan onze concurrent Peeters, waardoor we een voorsprong pakken van 20 punten. In Halsteren kunnen zij nog op gelijke hoogte komen, maar dan geven onze zes overwinningen de doorslag. We zijn officieus kampioen van Nederland. Maar liever hadden we voor eigen publiek 'podium' gereden. Voor het eerst dit seizoen staan we niet in de top-3. We kregen stukken, de koppeling werkte niet goed in de finale hoorde ik van rijder Marien den Besten."

Maar met een biertje in de hand was Den Boer, felicitaties ontvangend van zijn gasten, snel over zijn lichte teleurstelling heen. "Een mooie dag, zeker om iets terug te doen voor de sponsors en de 220 leden van de Club van 100. We hebben nog goede zaken gedaan ook. Zo'n tweehonderd nieuwe t-shirts verkocht en ook de verkoop van paraplu's liep goed."

Niet klagen
Want die waren wel nodig. "Toch mogen we niet klagen, we hebben het uiteindelijk best getroffen met het weer", lachte organisator Gerrit Spelt. "Gisterenochtend en ook deze morgen was het nat en best lastig, maar met wat zand erop ging het prima. Jammer dat het net voor de grote finale regende, maar om half negen was het weer droog. Met in totaliteit 6000 toeschouwers zijn er nog meer bezoekers gekomen dan vorig jaar. Inderdaad de laatste keer aan de Burggraaf. We zijn al een tijdje druk op zoek naar een nieuwe locatie, dat valt niet mee. Tien hectare grasland is veel grond, zeker voor een boer die tijdelijk geen gras kan produceren. Bovendien moet het hooggelegen zijn en in dit veenweidegebied is dat schaars. Maar we voelen ons verplicht dit evenement voort te zetten in deze streek. Het leeft enorm."

Theo Sprong

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten