Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Marco Luyten voorkomt een sprint en wint solo.
• Marco Luyten voorkomt een sprint en wint solo.

Eindelijk weer winst voor Marco Luyten

  •   keer gelezen   Sport

MOLENAARSGRAAF/BRANDWIJK • Het was een tijdje geleden dat Marco Luyten op de hoogste trede van een wielerpodium stond. Na een tweede plek dit jaar in Groot-Ammers was de geboren Brabander zaterdag de snelste bij de Regiorecreanten in Rond om de Graaf.


"Het was niet de bedoeling om tien ronden voor het einde al weg te rijden, maar ik was wel van plan niet tot het laatst te wachten", glom de inmiddels 46-jarige Meerkerker. "De sprint is namelijk niet voor mij weggelegd. Met jonge honden als Dylan van Beuzekom kon ik niet afwachten."

De ervaren Luyten koos zijn moment. "Net na de sprint ben ik gevlucht. Het peloton waaide uiteen, dat kon ik goed zien op dit parcours. Na een paar ronden meer dan volle bak, ik reed 120%, wist ik dat de achtervolgers af en toe stil zouden vallen."

Barneveld
En dat deed het 30 man tellende gezelschap. "Mijn laatste overwinning ...? Dat was in Barneveld, in mijn laatste jaar als amateur. Zo'n drie of vier jaar geleden. Door mijn werk bij Plieger Sport kan ik niet altijd rijden, maar in Nieuwpoort en Ottoland hoop ik er ook weer bij te zijn."

IJstraining
De jonge Dylan van Beuzekom (15) eindigde op een keurige derde plaats. "Het is een lastig rondje met telkens aanzetten en ik heb niet veel wedstrijden gereden. In het verleden koerste ik in de B-categorie, de A-rijders rijden een stuk agressiever. In mijn woonplaats Ameide wil ik er nog een keer bij zijn, daarna zal het wel over zijn. Want sinds twee weken is de ijstraining begonnen. Volgende week ga ik op trainingskamp naar Winterberg."

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten