Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• De wielrenners komen ook dit jaar weer langs in Molenaarsgraaf en Brandwijk.
• De wielrenners komen ook dit jaar weer langs in Molenaarsgraaf en Brandwijk. (Foto: Jan de Bruin)

Elite/Beloften komen ook naar Rond de Graaf

  •   keer gelezen   Sport

MOLENAARSGRAAF/BRANDWIJK • Stond twee jaar geleden alles nog in de kinderschoenen, anno 2017 is de wielerwedstrijd Rond om de Graaf uitgegroeid tot een aansprekend criterium. Zaterdag 12 augustus staan voor het eerst ook Elite/Beloften aan de start.


"In 2015 liften we nog mee met de organisatie van het eenmalig in het leven geroepen paalzitkampioenschap. Destijds werd ik door de organiserende speeltuinvereniging De Schommel gevraagd om ook een wielerwedstrijd te organiseren. En zo is het gekomen", herinnert Elard de Raad, voorzitter van de wielerstichting, zich goed.

"Nadat we een eigen stichting hadden opgericht, stonden we vorig jaar voor het eerst op eigen benen. We gingen op zoek naar sponsors en moesten natuurlijk ook draagvlak zien te krijgen in onze dorpen. Want zonder inwoners en enthousiaste ondernemers lukt het niet. Met meer dan 1000 toeschouwers langs het parcours tijdens de Sportklasse was de wielerdag meer dan geslaagd. Maar ook de kanowedstrijd was een regelrechte publiekstrekker", blikt De Raad tevreden terug.

Ambitieus
Logisch dat de kanoërs ook weer zijn uitgenodigd om het water op te gaan. Met ongetwijfeld opnieuw veel toeschouwers op de wal. "We zijn ambitieus en willen het nog mooier maken. In de regio zijn de Elite/Belofterenners niet meer te zien. Noordeloos is een hoge uitzondering. Rond om de Graaf is een prachtig rondje, waar je de wielrenners continue in beeld hebt. Ideaal. Niet voor niets hebben we nationaal kampioen en oud-prof Hans Dekker bij de 'Eliterenners zonder contract' weten te strikken voor de hoofdact. Het kost wat meer geld, maar we hebben (drie weken voor de koers – TS) al 25 renners op de startlijst staan."

De premiepot is ook goed gevuld voor de Regiorecreanten. "Maar niet al het sponsorgeld gaat naar de coureurs. We zijn een startende organisatie met, die graag ook wat vlees op de botten heeft", verzekert De Raad.

Hectisch
De inwoner uit Molenaarsgraaf, onlangs op vakantie in de Franse Alpen, verschijnt zelf ook aan de start. "Als je in de organisatie zit, is zo'n dag natuurlijk hectisch. Maar thuis voor familie en kennissen rijden is leuk. We hebben een groot, maar vooral goed bestuur en dus durf ik met een gerust hart aan de wedstrijd deel te nemen. Wie weet geeft het rijden voor eigen publiek mij vleugels en betaalt mijn trainingsarbeid op hoogte zich uit."

Theo Sprong

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten