Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Inschrijving derde toernooi EM Cup geopend, ook voor dames en jeugd
Inschrijving derde toernooi EM Cup geopend, ook voor dames en jeugd (regio-voetbal.nl)

Inschrijving derde toernooi EM Cup geopend, ook voor dames en jeugd

  •   keer gelezen   Sport

REGIO • Regio-Voetbal zal volgend seizoen het derde toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup organiseren. Naast de eerste elftallen komen er drie categorieën bij: vrouwen, JO15 en MO15. De inschrijving is vanaf heden geopend.


Aan de eerste twee toernooi-edities namen maar liefst respectievelijk 67 en 59 clubs deel. Deelname is voorbehouden aan de clubs die tot het kerngebied van Regio-Voetbal (zie op de website de tabbladen 'clubs zaterdag' en 'clubs zondag') behoren. Er zal ook in het seizoen 2017-2018 weer nauw samengewerkt worden met de GSV, die de scheidsrechters zal leveren.

Poules
Het toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup, met als inzet voor de winnaar een cheque voor een trainingskamp, zal -na de poulefase- worden gespeeld via het knockoutsysteem. In principe zal er net als afgelopen seizoen worden gestart in poules, waardoor alle deelnemende elftallen verzekerd zijn van minimaal twee wedstrijden.

Hierbij wordt rekening gehouden met het niveau (grofweg tweede divisie t/m tweede klasse en derde klasse t/m vijfde klasse). Op deze toernooi-opzet is in de afgelopen maanden positieve feedback gekomen. In de poulefase tracht de organisatie flinke reisafstanden te voorkomen.

In de eerste knockoutronde na de poulefase gelden de volgende restricties: clubs die bij elkaar in de poule zaten kunnen elkaar niet loten, competitiegenoten spelen niet tegen elkaar en de laagst spelende club krijgt een thuiswedstrijd toebedeeld. Nadien is de loting volledig vrij.

Doordeweeks
De wedstrijden zullen doordeweeks (de dinsdag geldt als voorkeursspeelavond) worden afgewerkt. Getracht zal worden rekening te houden met de speeldata van het Alblasserwaardtoernooi <23 jaar. Het toernooi om de EM Cup begint medio oktober, na de competitiestart. De finaledag staat gepland voor maandag 21 mei 2018 (Tweede Pinksterdag).

Op verzoek van veel clubs blijft terugwisselen toegestaan. Een terugwissel telt wel mee in het maximale aantal van vijf wissels per ploeg.

Uitbreiding vrouwen en jeugd
De intentie om het toernooi uit te breiden krijgt in het seizoen 2017-2018 daadwerkelijk vorm. Er komen drie categorieën bij: vrouwen, JO15 en MO15. Voornemen van de organisatie is ook deze elftallen twee wedstrijden te garanderen. Dit zal echter afhankelijk zijn van het aantal aanmeldingen. Het reglement wordt definitief opgemaakt als de inschrijving gesloten is.

De wedstrijden in de categorieën vrouwen, JO15 en MO15 moeten worden geleid door clubscheidsrechters. Op Tweede Pinksterdag 2018 worden de finales van alle categorieën gespeeld.

Voor de vrouwen, JO15 en MO15 is de organisatie nog op zoek naar sponsors die hun naam aan het toernooi willen verbinden. Interesse? Stuur dan een e-mail naar: info@regio-voetbal.nl. Of bel: Frans van der Wiel, 06-51580021.

Aanmelden
Het inschrijfgeld bedraagt:

- Eerste elftallen: 50 euro
- Vrouwen: 50 euro
- JO15: 35 euro
- MO15: 35 euro

Clubs die in alle (vier) categorieën inschrijven, betalen 150,00 euro.

Aanmelden kan via de volgende e-mailadressen: info@regio-voetbalcup.nl of info@regio-voetbal.nl. De inschrijving sluit eind augustus/begin september.

Bij de inschrijving graag vermelden:

- Naam club
- Welke categorieën
- Contactpersoon (+ e-mailadres) per categorie

Na sluiting van de inschrijvingstermijn ontvangen de deelnemende clubs een factuur; op dat moment is de inschrijving definitief.

Regio-Voetbal is een onderdeel van Het Kontakt Edities.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten