Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Ronde van Groot-Ammers 2015. (foto: Rick den Besten)
• Ronde van Groot-Ammers 2015. (foto: Rick den Besten)

Ronde van Groot-Ammers met grote lokale en regionale inbreng

  •   keer gelezen   Sport

GROOT-AMMERS • De organisatie van de wielerronde van Groot-Ammers gaat voort op de ingeslagen weg: wedstrijdcategorieën met zoveel mogelijk lokale en regionale deelname.


Het programma start vrijdagavond 9 juni met een dikkebandenrace.

Zaterdag 10 juni om 17:15 uur worden de vrouwen (junioren, nieuwelingen en basis) weggeschoten. In het peloton de lokale favorieten Ingrit Verhoeff en Thirza Korevaar. De regionale inbreng komt van Iris Verschuren uit Streefkerk en Karin van Wingerden uit Meerkerk.

Regiorecreanten
Vanaf 18:30 uur strijden de regiorecreanten A om de Bert Slob Memorial. Kanshebbers noemen is lastig, maar Govert Tukker, Peter Mesker, Tonny Berends, Arjan Molenaar, Mark Vonk, Xander Moerman en Dirk Jan Verspuij zullen we zeker van voren gaan zien. De plaatselijke eer zal worden hooggehouden door Rob Verheij, Jan Willem van Andel en Aart Burggraaf.

Sportklasse
Het slotakkoord is om 19:45 uur voor de Sportklasse en Amateurs 40+. Ook in deze categorie een flink aantal renners uit de regio, waaronder zeker ook kanshebbers voor de overwinning. Rindert van Dam (Nieuwpoort); Harmen Brandwijk en Henrik Boele (Bleskensgraaf); Bart Streefkerk en Eddie van der Grijn (Ameide) en Geert Minkema en Ando Overbeek (Schoonhoven). William Westerlaken (Nieuwlekkerland) vindt in Groot-Ammers zijn favoriete rondje en ook lokaal favoriet Jarno van Krimpen presteert altijd goed in zijn thuiswedstrijd.

Hen wacht een leuk parcours met elke kilometer de beklimming van de Kerkstraatstoep. Start en finish zijn aan het Fortuijnplein.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten