• Ronde van Groot-Ammers 2015. (foto: Rick den Besten)
• Ronde van Groot-Ammers 2015. (foto: Rick den Besten)

Ronde van Groot-Ammers met grote lokale en regionale inbreng

Sport 1.073 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De organisatie van de wielerronde van Groot-Ammers gaat voort op de ingeslagen weg: wedstrijdcategorieën met zoveel mogelijk lokale en regionale deelname.

Het programma start vrijdagavond 9 juni met een dikkebandenrace.

Zaterdag 10 juni om 17:15 uur worden de vrouwen (junioren, nieuwelingen en basis) weggeschoten. In het peloton de lokale favorieten Ingrit Verhoeff en Thirza Korevaar. De regionale inbreng komt van Iris Verschuren uit Streefkerk en Karin van Wingerden uit Meerkerk.

Regiorecreanten
Vanaf 18:30 uur strijden de regiorecreanten A om de Bert Slob Memorial. Kanshebbers noemen is lastig, maar Govert Tukker, Peter Mesker, Tonny Berends, Arjan Molenaar, Mark Vonk, Xander Moerman en Dirk Jan Verspuij zullen we zeker van voren gaan zien. De plaatselijke eer zal worden hooggehouden door Rob Verheij, Jan Willem van Andel en Aart Burggraaf.

Sportklasse
Het slotakkoord is om 19:45 uur voor de Sportklasse en Amateurs 40+. Ook in deze categorie een flink aantal renners uit de regio, waaronder zeker ook kanshebbers voor de overwinning. Rindert van Dam (Nieuwpoort); Harmen Brandwijk en Henrik Boele (Bleskensgraaf); Bart Streefkerk en Eddie van der Grijn (Ameide) en Geert Minkema en Ando Overbeek (Schoonhoven). William Westerlaken (Nieuwlekkerland) vindt in Groot-Ammers zijn favoriete rondje en ook lokaal favoriet Jarno van Krimpen presteert altijd goed in zijn thuiswedstrijd.

Hen wacht een leuk parcours met elke kilometer de beklimming van de Kerkstraatstoep. Start en finish zijn aan het Fortuijnplein.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 10 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden