Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Amanda Bikker in actie tijdens de halve finale.
• Amanda Bikker in actie tijdens de halve finale. (Foto: Peter Verbeek)

Heicopse Amanda Bikker steelt de tennisshow in Vianen

  •   keer gelezen   Sport

VIANEN/LEXMOND – Bij LTV Vianen is afgelopen week voor het eerst een drie sterren jeugdtoernooi gehouden. De beste 144 jongens en meisjes van ons land, allemaal behorend tot de landelijke subtop, hebben er in drie leeftijdscategorieën zowel enkel- als dubbelpartijen gespeeld. De 13-jarige Amanda Bikker uit Hei- en Boeicop won het toernooi in haar klasse.


Gezien door een regionaal gekleurde bril was Amanda Bikker dé smaakmaker van het drie sterrenjeugdtoernooi dat afgelopen week is gehouden op tennispark De Bult. De Heicopse was het enige lid van de thuisclub dat, op grond van haar ranking, deel mocht nemen aan dit toernooi, waarvan er jaarlijks slechts twee op de kalender staan.

Selectietrainingen
In de klasse 13/14 jaar is Amanda een veelbelovend talent. Omdat er bij LTV Vianen geen andere meisjes zijn die haar niveau benaderen speelt ze elders competitie. In Vianen krijgt ze wel de selectietrainingen. Amanda doet vaak mee aan toernooien en heeft het laatste jaar flinke stappen op de tennisladder gezet.

In haar leeftijdsklasse stond ze vooraf op de 22ste plaats en was ze als tweede geplaatst voor dit toernooi. Na een bye in de eerste ronde kwam ze dinsdag twee keer in actie. Ze won beide partijen heel makkelijk en vond zich donderdag terug in de halve finale. Daarin kreeg Laurie Barendse geen schijn van kans (6-1 en 6-0), zodat ze vrijdagmorgen de baan op moest voor de eindstrijd.

Tegen de ongeplaatste Coco Bosman, die haar wat ranking betreft weinig ontliep, speelde Amanda een goede partij met lange rally's. Beide meiden waren meer aan elkaar gewaagd dan uit de cijfers blijkt: 6-0 en 6-2. Ze verdiende zo veel punten dat ze zich met stip in de top twintig heeft getennist. Ook in het dubbel liet Amanda Bikker zich, met haar partner Fleur van den Berg, van haar beste kant zien. Het als eerste geplaatste duo verloor de finale echter met twee keer 6-3 van het als tweede geplaatste koppel.

Dagelijks op de baan
"Ik ben vijf jaar geleden begonnen met tennissen, bij LTC Lexmond", vertelde Amanda. "Die club was ik al snel ontgroeid en ik ben daarna naar LTV Vianen gegaan. Maar ook daar zijn geen jeugdleden van mijn niveau. Ik speel competitie in Beneden-Leeuwen, in de regionale klasse 4. Ik sta elke dag op de baan: door de week om te trainen en in het weekeind voor de toernooien of de competitie. Deze week ben ik niet echt getest, want ik heb alle partijen vrij makkelijk gewonnen. Zoals iedereen wil ik later prof worden, maar dat zal een lange weg worden. Mijn eerste doel is om in de top 10 van mijn leeftijdscategorie te komen."

Peter Verbeek

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten