Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
(foto: Rick den Besten)
(foto: Rick den Besten)

Mathijs de Leng heerst AWM Junioren, maar ploeggenoot Alex Molenaar wint

  •   906 keer gelezen   Sport

MEERKERK • Onder winderige maar vooral koude omstandigheden was Mathijs de Leng van de Utrechtse wielervereniging De Volharding de sterkste junior in de AWM-klassieker. Toch moest de 17-jarige Boskoper de winst aan Alex Molenaar laten en genoegen nemen met plaats 3.

De Leng won alle vier (!) de sprints bij de pomp in Noordeloos. Hij was ook even weg uit het peloton, maar miste net de definitieve slag in de laatste plaatselijke omloop in Meerkerk.

"Je kan niet altijd winnen", lachte De Leng. "Ik had superbenen en heb lekker gereden. Maar ik koers met mijn hart en niet met mijn hoofd. Dat is vaak niet de slimste manier. Zo was ik ook al vroeg op solo en dat kost kracht."

De Leng wil volgend seizoen bij een Development-ploeg rijden. "De contacten zijn er nog niet, daarvoor is het nog te vroeg. Maar of ik dan ga leren met verstand te rijden, weet ik niet. Ik wil het eigenlijk niet leren."

Lachende derde
Zijn ploeggenoot Alex Molenaar uit Oud-Beijerland was in de Arno Wallaard Memorial voor junioren de lachende derde. "Ik had nog wel gedacht dat Mathijs er bij zo komen, toen Adne Koster weg reed en ik er achteraan ging. Mathijs is een sterke finalerijder, maar ik kon Adne niet laten gaan."

Vechten tegen de bierkaai
Ook Adne Koster, uit het verre Drenthse Roden, kon na afloop lachen. "Het was een fantastisch ploegenspel van De Volharding, het was vechten tegen de bierkaai. Ik had geen keus en moest van kop af rijden. Ik ben helemaal kapot, maar tevreden met de tweede plek."

Theo Sprong

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
reageer als eerste
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER