Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Wesley Kassels zaterdag op de bank bij HSSC'61-De Zwerver.
• Wesley Kassels zaterdag op de bank bij HSSC'61-De Zwerver.

Wesley Kassels terug in Nederland én bij De Zwerver

  •   keer gelezen   Sport

KINDERDIJK • Na een wereldreis van maar liefst 15 maanden is Wesley Kassels sinds een paar weken weer terug in Nederland. En uiteraard loopt de aanvallende middenvelder ook weer rond op De Schans in Kinderdijk, bij zijn cluppie De Zwerver.


"Ik ben donderdag 23 maart geland en 's avonds stond ik inderdaad alweer op het trainingsveld. Inmiddels heb ik vijf keer getraind en een keertje met het derde elftal meegespeeld. Ik ben nog niet fit, maar een halfuurtje zou ik wel mee kunnen doen."

Kassels vertrok december 2015 naar Indonesië om vervolgens door te reizen naar Australië. "Daarna naar Nieuw-Zeeland, Papoea Nieuw Guinea, Vietnam, Borneo, Maleisië, Filipijnen en weer Indonesië. Ik heb al die tijd niets aan sport gedaan. Hooguit een balletje hooghouden. In Australië heb ik even in de zaal gevoetbald en in Vietnam tegen een elftal met locals, maar puur voor de lol. Ik ben niet gegroeid, maar zelfs zes kilo lichter geworden. Puur verlies aan spierkracht, dat merk ik nu wel."

Echt tof
De geboren Rotterdammer (33) maar in Alblasserdam opgegroeide Kassels zegde zijn baan als voedingsadviseur op en vond het tijd om de wereld, maar vooral zichzelf te ontdekken. "Ik ben nog jong, heb geen relatie en geen kinderen. Een van de beste keuzes in mijn leven. Echt tof. In Australië heb ik nog drie maanden gewerkt en tussendoor vrienden ontmoet, maar ook nieuwe gemaakt."

Frisdrankje
Terug in Nederland probeert Kassels de draad weer op te pakken. "Inmiddels woon ik op kamers in Blijdorp en heb ik voor 3,5 dag een baan als gymdocent. Verder ben ik bezig om via crowdfunding een suikervrij frisdrankje op de Nederlandse markt te zetten. Ik kwam het tegen in Australië en heb ondertussen ook al een cursus in Dublin gehad. Het staat nog in de kinderschoenen, maar ook in Amerika is het een van de snelst groeiende producten van het afgelopen jaar."

De Zwerver heeft hij zeker gemist. "Ik heb de club natuurlijk gevolgd. Helaas ging het niet zo lekker, nog steeds niet eigenlijk. Volgend seizoen komen er een paar spelers bij en dus nu maar hopen dat we ons kunnen handhaven in de derde klasse. Ik heb in een van mijn laatste voetbaljaren geen zin om in de vierde klasse te gaan spelen. Dat is wel erg laag", aldus Kassels in de rust van HSSC'61-De Zwerver.

Theo Sprong

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier