Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Vijftien internationale ploegen aan vertrek in Arno Wallaard Memorial

  •   keer gelezen   Sport

MEERKERK • De elfde Arno Wallaard Memorial op zaterdag 22 april kent dit jaar een grote belangstelling voor deelname aan deze 1.2 UCI Wielerwedstrijd, meetellend voor de Europe Tour UCI. Menig ploeg moest teleurgesteld worden. Slechts drie clubteams, inclusief Jan van Arckel, kregen een startbewijs. Er verschijnen tien Nederlandse teams aan de start en 15 teams uit negen andere Europese landen. Bijzonder is dat het jeugdteam (U23) van de USA naar Meerkerk komt.


Het lijkt vooral een strijd te worden tussen de Nederlandse teams onderling: Metec-TKH Continental Cycling Team komt met Maarten van Trijp, die verleden jaar niet per ongeluk de tiende editie won; van Trijp maakt een ijzersterk voorseizoen door met een prachtige overwinning in de Dorpenomloop.

Dan Delta Cycling Team Rotterdam met Jan Willem van Schip, de evenzo glorieuze winnaar van de Ronde van Drenthe, een 1.1 koers met de grote jongens. Wint van Schip dan is het zaak om direct de microfoon bij de mond van JW te houden: weinig zijn er origineler in hun commentaar dan dit talent.

Sprintkanon Jakobsen
Tenslotte SEG Racing Academy met hun sprintkanon Fabio Jakobsen: waar hij komt wint hij of stapt in ieder geval het podium op. 'Faab' heeft aangegeven dat hij de Memorial wil bijschrijven. Weinig of geen renners zullen bij de start er zo scherp bij staan als Fabio Jakobsen. Bijzonder is dat zowel Jakobsen als Van Schip de AWM voor junioren won. Ook Stefan Kreder (Metec) en Marten Kooistra(SEG) hebben de AWM-junioren al op de palmares staan.

Rob Ruijgh (30) rijdend voor het Belgische Tarteletto-Isorex maakt een sterk voorseizoen door. Ooit was hij 20ste in de Tour(2011) achter Cadel Evens, kan fietsen dus. Nog eentje die het voorjaar goed verteert: Krister Hagen van het Noorse Coop-Osterhus, talentvolle coureur met veel inhoud. En wat gaan die jonge gasten van National Team USA doen? De AWM ziet het als een eer dat deze ploeg de polders in de Alblasserwaard hebben uitgekozen om ervaring op te doen.

Een ding is zeker: op winderige, smalle wegen tussen de weilanden in de Alblasserwaard kan je fietsen leren. Een bewijs? Binnen een paar jaar na zijn winst in de AWM finisht Dylan van Baarle als vierde in de Ronde van Vlaanderen en je moet er niet van opkijken dat hij ooit eens…jawel, dat zou best eens kunnen. Zag je met welk een klasse hij eens de AWM won? Nou dan!

6 continentale teams Nederland
Metec-TKH Continental Cycling Team
Baby Dump Cycling Team
Delta Cycling Team Rotterdam
Destil Jo-Piels
Monkey Town Continental Team
SEG Racing Academy

15 Buitenlandse Teams uit 9 verschillende landen

België
Cibel-Cebon
Lotto Soudal U23
Pauwels Sauzen-Vastgoedservice
Tarteletto Isorex
T.Palm Pôle Continental Wallon

Denemarken
Riwal Platform Cycling Team

Duitsland
Rad-net Rose Team
Team Lotto-Kern Haus

Engeland
Madison Genesis

Luxemburg
Leopard pro Cycling
Team Differdange-Losch

Noorwegen
Coop-Osterhus

Slowakije
Attaque Team Gusto

Tsjechië
AC Sparta Praha

Verenigde Staten
National team USA

LST&Clubteams
Vlasman Cycling Team
GRC Jan van Arckel
NWV Groningen
WV De Jonge Renner

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier