(foto: Jan de Bruin)
(foto: Jan de Bruin) Foto: Jan de Bruin

Lexmond opent het regionale wielerseizoen

Sportt 602 keer gelezen

LEXMOND • Het is de magie van een wielerkoers. Zet een paar straten af, plaats een finishboog bij de ingang van het café en zomaar opeens is de openbare weg veranderd in een wielerparcours. Het eerste dorp in de regio waar deze altijd weer bijzondere metamorfose plaatsvindt, is Lexmond.

De Ronde van Lexmond, la primavera van de Alblasserwaard, op zaterdag 8 april 2017 alweer voor de 44e keer georganiseerd. Een wielerronde met een aantal ingrediënten dat al jarenlang garantie biedt voor een mooie wielerdag.

Trots
Aftredend voorzitter Ton Plieger: 'We zijn trots op onze wielerronde. Soms is het wel eens een nadeel om zo vroeg in het jaar een wielerronde te organiseren. Vooral vanwege het weer dat zo vroeg in het voorjaar een onzekere factor is. Maar de voordelen zijn een stuk groter. Zo zijn er nog niet heel veel concurrerende koersen, waardoor een peloton van meer dan 100 renners zowel bij de Amateurs/Sportklasse als de Elite/Beloften eerder regel dan uitzondering betreft.'

Een indrukwekkend beeld, dat dicht opeengepakte peloton waarin het speuren is naar renners uit de regio die ook dit jaar weer aan de start zullen verschijnen. Zeker bij de Amateurs/Sportklasse is het lezen van de deelnemerslijst met renners als Anne-Jan Stuij uit Hei- en Boeicop, het illustere duo Peter van de Werff en ex-wereldkampioen Allard Epping, de opgebloeide Lexmonder Michel de Bondt en de nog altijd streng voor de wielersport levende kampioen Nico Vuurens, een feest der herkenning.

Rens Tulner
Bij het bestuderen van de startlijst van de Elite/Beloften wordt natuurlijk meteen gezocht naar Rens Tulner, de beloftevolle Lexmonder die dit jaar in de trui van het Delta-Cycling Rotterdam zijn opwachting bij de grote mannen maakt. Vorige jaren maakte hij indruk door als junior een eerste en een tweede plaats in zijn eigen woonplaats te bemachtigen en de grote vraag is of hij dat kunstje op dit niveau kan evenaren. Daarvoor zal hij wel moeten afrekenen met ex-winnaar Lars van der Vall uit Heemstede en een aantal beloftevolle streekrenners als Kelvin van den Dool, Jarri Stravers en Herman Bode.

De wielerronde wordt overigens in gang geschoten met een koers voor de regio-recreanten. Daar is het letten op mannen als Dirk-Jan Verspuy, Arno Hartog en Ronald van der Laar, voor wie een nummer op de rug werkt als een rode lap op de stier. Speciale aandacht daarbij voor Lexmonder Herman Vuurens. Aan zijn voorbereiding heeft het in ieder geval niet gelegen. Hij trok zelfs naar Mallorca om zich daar in vorm te rijden voor deze koers.

'Zo zie je maar' lacht Ton Plieger, 'wat onze ronde met renners doet'.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden