Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
(foto's: wijntjesfotografie.nl)
(foto's: wijntjesfotografie.nl)

Arjan Kaashoek (Ameide) wint Oliebollenloop

  •   keer gelezen   Sport

SCHOONHOVEN • Arjan Kaashoek uit Ameide zegevierde op oudejaarsdag in Schoonhoven tijdens de Oliebollenloop op de 15 kilometer. Oud-Bergambachtenaar Bart Witzier legde beslag op de tweede plaats. Krimpenaar Cornelis Verboom, die vorig jaar deze afsluitende regioloop op zijn naam schreef, finishte als derde.


Verboom ging supersnel van start en sloeg meteen een gat. Na vier kilometer moest de boomlange atleet echter stoppen om de inhoud van zijn maag in de graskant te deponeren. "Dit is mij nog nooit overkomen," vertelde de beduusde Verboom, die zich op zijn vertrouwde manier had voorbereid op dit evenement. "Dit lichamelijk ongemak kostte mij de aansluiting met het leidende duo. Mijn eindtijd van 53.28 minuten is toch nog een pr. Overigens een schrale troost, want ik had liever gewonnen."

Vorm
Ruim een minuut eerder passeerde Kaashoek de meet. "De laatste weken verkeer ik in een uitstekende vorm," meldde de Ameidenaar opmerkelijk fris. "Ik weet precies hoe ik mijn krachten moet verdelen."

Griep
De organisatie verwelkomde ruim 1.200 deelnemers, iets minder dan vorig jaar. "Een flink aantal vooraf ingeschreven lopers kwam niet opdagen," gaf een van de vrijwilligers als reden op. "Wellicht is de heersende griep daarvan de oorzaak."

Na de jeugdloop schreef Daniëlle Groenendijk uit Krimpen aan den IJssel de 6,4 kilometer op haar naam in een tijd van 26.30 minuten. Fer van der Vlist uit Haastrecht klasseerde zich bij de mannen als tweede in 23.25 minuten. De 10 kilometer werd een prooi voor Nieuwkoper Brent Pieterse, die Maarten van Zetten (Zoetermeer) op de streep met miniem verschil klopte. Beiden klokten 34.30 minuten.

De uit Nieuw-Zeelandse afkomstige Selma Roth, die traditiegetrouw oud en nieuw bij haar familie in Nederland viert, was de snelste vrouw op deze afstand. Rosanne Teeuwen (Krimpen a/d IJssel) eindigde als derde. Na afloop liet iedereen zich de oliebollen goed smaken.

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier