Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard


VC WIK met goed gevoel het jaar uit

  •   keer gelezen   Sport

GROOT-AMMERS • De standaardteams van VC WIK hebben in passende stijl het jaar uitgeluid. Met een dubbele overwinning werd afscheid genomen van 2016.


De mannenploeg van coach Jiel van Aartrijk kende een wisselende eerste seizoenshelft. De start was goed, daarna ging het haperen, mede door een stortvloed aan blessures. In de laatste drie wedstrijden toonde VC WIK echter weer tekenen van herstel. Hierdoor is de schade beperkt gebleven en staan de Groot-Ammerse volleyballers halverwege op de zevende plaats in de 1e divisie B. Helemaal fit worden is het credo van de 'winterstop'.

Houdini-act
Gemini speelde in De Reiger geen rol van betekenis: 25-16, 25-21 en 25-16. In de vierde set had de hekkensluiter echter een Houdini-act in petto. De libero bleef op de bank en een middenaanvaller ging het spel verdelen. Anderzijds liet VC WIK het versloffen en kwam de inhaalrace net te laat: 23-25 (3-1).

Doelstelling
Ook de WIK-vrouwen speelden tegen de rodelantaarndrager, Compaen. VC WIK hield de druk er vol op en zette met passie een overtuigende 4-0 zege neer: 25-13, 25-14, 25-19 en 25-20.

Het team van coach Remco Reitsma staat knap tweede met slechts één punt achterstand op koploper VollinGo. Aan de doelstelling, handhaving, heeft de debutant reeds voldaan. Er zullen dan ook nieuwe doelstellingen worden bepaald voor het tweede deel van de competitie.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier