Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Toyota Schouten nieuwe hoofdsponsor Grote Rivieren Loopcircuit

  •   keer gelezen   Sport

REGIO • Toyota Schouten is voor ten minste twee jaar hoofdsponsor van het Grote Rivieren Loopcircuit. Het in Gorinchem en Alblasserdam gevestigde autobedrijf had al enkele jaren een band met het Loopcircuit als subsponsor en als sponsor van de Loop naar de Pomp in Noordeloos, waar de roots van het bedrijf liggen.


Het Grote Rivieren Loopcircuit nam dit jaar afscheid van Univé dat sinds de eerste editie hoofdsponsor was van de loopserie in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en de Drechtsteden. De organisatie vond echter snel een nieuwe naamgever in Toyota Schouten. ,,Het Grote Rivieren Loopcircuit vindt plaats in ons werkgebied'', verklaart Bert Schouten de betrokkenheid, ,,dus het is voor ons een prachtige kans om ons in de hele regio te laten zien. Er doen ontzettend veel mensen mee aan de lopen en dat worden er steeds meer.''

Zijn broer Adriaan Schouten – zelf ook een loper - vult aan: ,,Het Grote Rivieren Loopcircuit past bij ons. We hebben een sportief bedrijf. We doen dit ook omdat we er een klik mee hebben, het leuk vinden.''

Molenloop
Een mooie bijkomstigheid voor de nieuwe hoofdsponsor is dat het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit is uitgebreid met een negende loop: de Molenloop in Alblasserdam, waar het bedrijf zelf dus ook gevestigd is. Nieuw op de kalender is verder de Nationale Lenteloop in Papendrecht, die de plek ingenomen heeft van de Wim Hol Memorial. De halve marathon van Dordrecht is gebleven, maar heet voortaan de Dordtse Biesbosch halve marathon.

Voor het overallklassement tellen de beste zes resultaten mee en omdat er bij alle wedstrijden jeugdlopen worden gehouden wordt er vanaf 2017 ook een jeugdklassement opgemaakt in de categorieën tot en met 8 jaar, van 9 tot en met 11 jaar en voor 12 en 13 jaar.

Voorinschrijving
De voorinschrijving voor het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit is geopend. Lopers kunnen zich tot en met 31 december inschrijven voor alle wedstrijden en betalen dan 36 euro. Daarna kost de voorinschrijving voor alle negen lopen 45 euro. Inschrijven is mogelijk via: www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

Over Schouten
Het autobedrijf Schouten werd in 1953 opgericht in de Alblasserwaard. Schouten senior begon het bedrijf in Noordeloos en hij werd al Toyota-dealer in 1969. Toyota Schouten is tegenwoordig gevestigd aan de Avelingen-West in Gorinchem (ook GlasGarage Gorinchem) en aan de Kelvinring in Alblasserdam, als dealer van Toyota en gespecialiseerd in het onderhoud van het Japanse merk. Er worden tevens occasions verkocht, ook van andere merken.

Vakgarage Schouten aan de Edisonweg in Gorinchem bestaat sinds 2005: allround in reparaties en onderhoud, inclusief keuringen, aircocheck, bandenservice en pechhulp. Hier zijn tevens occasions te koop. Ook wordt voor bedrijven het onderhoud van wagenparken verzorgd.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier