VC WIK heeft koppositie in vizier

Sport 194 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De vrouwenhoofdmacht van VC WIK is de koppositie in de 2e divisie C tot op een punt genaderd. De Groot-Ammers volleybalsters wonnen zelf met 1-3 van Zaanstad 2, terwijl koploper VollinGo met 1-3 van Leython verloor.

Het leek in de eerste set een gemakkelijke middag te worden voor VC WIK: 19-25. Toch kwam Zaanstad beter in de wedstrijd. Dat leidde tot veel fouten in met name de derde set. WIK kon geen servicedruk meer brengen en ook aanvallend stokte het. Maar tactisch spel en goed verdedigen bleek voldoende: 20-25 en 23-25.

Teleurstelling
Op wilskracht pakte Zaanstad de vierde set (25-17). Dat leidde tot enige teleurstelling aan de kant van VC WIK, maar het verlies van de lijstaanvoerder maakte veel goed.

Degelijk
Voor de mannen van VC WIK was winst op degradatiekandidaat Zaanstad 2 noodzakelijk. De bezoekers begonnen degelijk en waren duidelijk de bovenliggende partij: 22-25. Die lijn zette zich in de tweede set door. VC WIK maakte weinig fouten, waardoor de druk bij de tegenstander kwam te liggen (22-25).

In de gelijkopgaande derde set werd de passing aan WIK-kant minder, waardoor het spel voorspelbaarder werd. Daarbij kwam dat de libero van Zaanstad alle ballen van de vloer haalde (25-23).

Nog geen vuiltje aan de lucht voor het Ammerse team, ware het niet dat WIK ook in de vierde set de overtuiging miste om het Zaanstadse verzet te breken. Met als gevolg dat via 25-22 een beslissende vijfde set noodzakelijk was.

Stijgende lijn
Een 0-4 voorsprong werd hierin snel uit handen gegeven. Op de big points hield VC WIK het hoofd ditmaal echter koel (14-16).

WIK zal de stijgende lijn komende zaterdag moeten doortrekken als hekkensluiter Gemini naar Groot-Ammers komt.