Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Dames Volley Meerkerk'95 en VC WIK starten met nederlaag

  •   keer gelezen   Sport

GROOT-AMMERS/MEERKERK • De vrouwenteams van Volley Meerkerk'95 en VC WIK zijn in de tweede divisie met een nederlaag aan het nieuwe seizoen begonnen. De mannenteams van beide clubs kwamen wel tot winst.


De rentree van VC in de tweede divisie bracht ongewild de nodige spanning met zich mee. Het gevolg was dat de Ammerse volleybalsters in de eerste twee sets op alle fronten werden afgetroefd door het geroutineerde Vollingo. Daarna trad het herstel in. Het zelfvertrouwen groeide aan de kant van VC WIK. Het werkvolleybal leverde in de derde set net geen punt op, maar de vierde set werd wel overtuigend binnen gehaald.

"Met één punt terug naar Groot-Ammers lijkt weinig, maar is voor ons van grote waarde", becommentarieerde coach Remco Reitsma. "Het proces is begonnen en na twee sets lijken we ons daar goed staande in te kunnen houden."

Bluf
In de eerste divisie openden de mannen van VC WIK met een 2-3 zege op Utrecht. WIK, dat de tweede en derde set pakte, ging de beslissende vijfde set vol 'Ammerse bluf' in. Utrecht bleef ondanks een 5-8 achterstand voor elk punt vechten, maar zag Dion v.d. Leeden uiteindelijk het winnende punt maken: 14-16.

Tegenvaller
Degradant Volley Meerkerk'95 ging er met 4-0 af tegen promovendus Voltena. Een tegenvaller na een goede voorbereiding en sterke eerste bekerronde. De geelzwarten maakten veel fouten en konden het tij niet keren, ondanks dat het verschil in drie van de vier sets niet groot was.

De verjonge Meerkerkse herenploeg won de derby tegen het Bleskensgraafse SNA met 1-3. De tweede set was cruciaal; Volley Meerkerk'95 trok hierin met 24-26 aan het langste eind. Toegetreden tot de hoofdmacht zijn: Thijs Dekker, Dick Brakband en de jonge spelverdeler Jelmer Boot.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten