Afbeelding

Jan van der Meijden Bokaal voor Vlasblom

Sportt 389 keer gelezen

OTTOLAND • De Jan van der Meijden-wisselbokaal is zaterdag uitgereikt aan Julian Vlasblom. De Schoonhovense wielrenner ontving de bokaal uit handen van Jantine en Hennie van der Meijden.

De in 2013 overleden Jan van der Meijden heeft zich jarenlang met hart en ziel ingezet voor RC Jan van Arckel. Zijn grote passie was het regionale wielrennen voor recreanten.

Om Jan van der Meijden niet te vergeten is een jaarlijks terugkerende wedstrijd naar hem vernoemd. Deze wedstrijd, een tijdrit, wordt georganiseerd door het wielercomité in Groot-Ammers.

De tijdrit in de Ammerse polder werd eerder dit jaar gewonnen door Julian Vlasblom uit Schoonhoven. Hij klopte titelverdediger Dirk Jan Verspuij (Hoogblokland). Op de gedeelde derde plaats eindigden de Hardinxvelders Ronald van der Laar en Lennart van Houwelingen.

De uitreiking was bewust na de Omloop van Ottoland. Tijdens deze koers werd in 2013 het overlijden van Jan van der Meijden bekendgemaakt. Bij een ieder die hem kende, liepen de rillingen over de rug.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden