Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Jan van der Meijden Bokaal voor Vlasblom

  •   keer gelezen   Sport

OTTOLAND • De Jan van der Meijden-wisselbokaal is zaterdag uitgereikt aan Julian Vlasblom. De Schoonhovense wielrenner ontving de bokaal uit handen van Jantine en Hennie van der Meijden.


De in 2013 overleden Jan van der Meijden heeft zich jarenlang met hart en ziel ingezet voor RC Jan van Arckel. Zijn grote passie was het regionale wielrennen voor recreanten.

Om Jan van der Meijden niet te vergeten is een jaarlijks terugkerende wedstrijd naar hem vernoemd. Deze wedstrijd, een tijdrit, wordt georganiseerd door het wielercomité in Groot-Ammers.

De tijdrit in de Ammerse polder werd eerder dit jaar gewonnen door Julian Vlasblom uit Schoonhoven. Hij klopte titelverdediger Dirk Jan Verspuij (Hoogblokland). Op de gedeelde derde plaats eindigden de Hardinxvelders Ronald van der Laar en Lennart van Houwelingen.

De uitreiking was bewust na de Omloop van Ottoland. Tijdens deze koers werd in 2013 het overlijden van Jan van der Meijden bekendgemaakt. Bij een ieder die hem kende, liepen de rillingen over de rug.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten