Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Mark Schregardus ervaart 'enorme drive' bij Volley Meerkerk'95

  •   keer gelezen   Sport

MEERKERK • Mark Schregardus is de nieuwe technische man bij de dames van Volley Meerkerk'95. Als opvolger van Krijn Verlek staat de Oud-Beijerlandse trainer voor de taak om de Meerkerkse volleybalsters op zijn minst in de sterke tweede divisie te houden.


"Na een goede voorbereiding en prima bekerwedstrijden zijn we er klaar voor. Het seizoen mag wat ons betreft beginnen", trapt Schregardus af.

"En dat gaat goedkomen. Want al tijdens mijn proeftraining, aan het einde van het vorige seizoen, merkte ik dat er een enorme drive in het team zit. Een gedrevenheid, die ik miste bij mijn vorige club de heren van De Burgst in Breda. Het bevalt tot nu toe uitstekend, de meiden zijn fanatiek en onder een goede sfeer is de wil om te winnen duidelijk aanwezig. Bovendien hebben we een mooie mix van jong en oud."

Smalle selectie
Echter de selectie is niet breed, beseft ook Schregardus (47). "We hebben een redelijke selectie, maar wel klein. Zo beschikken we over slechts twee middenspeelsters. Mocht er eentje niet aanwezig zijn, dan wordt het dun. Niet voor niets zijn we afgelopen tijd op zoek geweest naar aanwas. Van buitenaf is dat - nog - niet gelukt. Er hebben dames meegetraind, maar uiteindelijk hebben ze toch voor gekozen om bij hun huidige vereniging te blijven. We laten nu speelsters van dames 2 en vanuit de jeugd meetrainen, misschien kunnen die doorstromen."

Theo Sprong

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten