Klipperstars wint thriller

Sport 43 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Klipperstars heren 1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Squirrels Heren 2 in Berkel en Rodenrijs nipt gewonnen met 58-59. De heren uit Berkel stonden bij aanvang van de wedstrijd op de laatste plaats en de Nieuw-Lekkerlanders op een knappe tweede plek. Op papier zou het een vrij gemakkelijke overwinning moeten worden, maar het liep anders. Het eerste kwart begon om half 5 het veld had de maximale afmeting, dus was het de afspraak om veel op de break te gaan spelen. Maar de eerste 4 punten waren voor Squirrels. Klipperstars herpakte zich echter prima en wist de stand al snel om te draaien in een 6-4 voorsprong. Klipperstars had het echter moeilijk en kon het nog niet voor elkaar krijgen om het eigen spel te spelen. Door twee driepunters van de kant van Squirrels wist de thuisploeg de eerste periode te winnen met 20-15. Het tweede kwart kwamen de Lekkerlanders prima uit de startblokken. Na een prima aanval wisten ze te scoren met een bonus die ook geraakt werd. Maar naarmate het kwart vorderde ging Klipperstars zich steeds meer bezig houden met de arbitrage wat het spel niet ten goede kwam. Daartegenover wist Squirrels zich in de wedstrijd te houden door ook dit kwart 4 driepunters te scoren. Dit leidde tot een ruststand van 35-31. Het derde kwart starte Klipperstars vastberaden. Het was voor de heren uit Lekkerland geen optie om de punten in Berkel te laten. Maar ook nu lukte het Klipperstars niet om tot het eigen aanvals spel te komen. En Squirrels bleef de driepunters maar raken. Ook dit kwart kon Klipperstars het niet voorkomen dat Squirrels zelfs nog verder uitliep. Eindstand derde kwart 51-41. Het vierde kwart wist Klipperstars zich te herpakken. In de eerste vier minuten wist Klipperstars langzaam de spanning terug te brengen tot 7 punten. In de vijfde minuut volgde een schitterende aanval die leidde tot de aansluitingsdriepunter van de kant van Klipperstars. Een time-out van de kant van Squirrels volgde. Hierin konden de Lekkerlanders de puntjes op de i zetten. Na de time-out waren ook de eerste twee scores voor Klipperstars. Met nog twee minuten te spelen een gelijke stand 54-54. Toch gaf Squirrels zich nog niet gewonnen en pakte de voorsprong weer. Nadat beide teams nog een vrije worp hadden geraakt brak de laatste minuut aan. Klipperstars maakte opnieuw gelijk, maar door de teamfouten moesten ze opnieuw twee vrije worpen weggeven. De eerste werd gemist, de tweede geraakt: 58-57. Met nog 19 seconden te spelen volgde een time-out van de kant van Klipperstars. De looplijnen werden afgesproken. De aanval die volgde, leek echter hopeloos dood te bloeden tot een center de bal in zijn handen krijgt ter hoogte van de driepuntslijn met één dribbel en twee enorme stappen weet hij tot een prachtige score te komen. In de 8 seconden die volgde wist Klipperstars het Squirrels onmogelijk te maken om nog tot score te komen. Eindstand 58-59. Na deze belangrijke overwinning in de strijd om het kampioenschap staat voor Klipperstars voor volgende week de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Klipperstars, als nummer twee, speelt een uitwedstrijd tegen de ongeslagen nummer 1 Divine.