AVVA wint derby, Volley Meerkerk'95 hard onderuit

Sport 136 keer gelezen

REGIO • De mannenhoofdmacht van AVVA won de altijd beladen derby tegen WIK/Univé 2 zaterdag met 3-1. Na de offday van een week eerder wilde AVVA zich voor eigen publiek herstellen tegen de reserves van WIK/Univé. Met veel beleving en wilskracht zag de volgepakte tribune de thuisploeg in de eerste twee sets oppermachtig zijn: 25-19 en 25-20. WIK/Univé liet zich compleet overdonderen door het Termeise aanvalsgeweld. Opleving AVVA had met z’n krachten gesmeten en moest WIK de derde set toestaan (19-25). De Ammerse opleving was echter van korte duur. In de vierde set werd de draad door AVVA weer opgepakt en werden de bezoekers bij vlagen op alle fronten afgetroefd. Alleen het matchpoint liet even op zich wachten: 25-22. Teleurstellend Eerstedivisionist Volley Meerkerk’95 stelde -zonder Veronique Kort en de geblessseerde spelverdeelster Lia Paasse- teleur tegen promovendus Spaarnestad. De geelzwarten lieten in Haarlem blokkerend en verdedigend veel steken vallen: 25-19 en 25-11. Coach Krijn Verlek goeide in de derde set het roer om met het inbrengen van Lenie Versluis, Anouschka Doedijns en Nicole Maasland. Zij zorgden voor vechtlust en op 16-20 gloorde setwinst. De vertwijfeling sloeg echter toch weer toe, onder meer door de vele servicefouten en het niet  meer scoren van eerste ballen: 25-20 en de wedstrijd was gespeeld. Want in deel vier was het wederom een kansloze missie voor Volley Meerkerk’95: 25-16. In jezelf geloven “Er werd niet met ziel en zaligheid aan de wedstrijd begonnen en dan loop je als snel achter de feiten aan”, constateerde Verlek. “Dit team heeft genoeg kwaliteiten, maar daar moet je wel zelf in geloven.” Aansluiting De Meerkerkse mannenploeg heeft in de 1e klasse de aansluiting met de rest van het veld weer gevonden. De 1-3 overwinning op het Rotterdamse Hou Stand deed het zelfvertrouwen goed. Volley Meerkerk verloor de eerste set onnodig met 25-23, maar zag voldoende aanknopingspunten voor de rest van het duel. En terecht, want service en pass waren degelijk en er kon behoorlijke servicedruk worden gegeven. Ook debutant Wim Bouter droeg zijn steentje bij: 21-25, 21-25 en 16-25. Verlies Vedo'70 De vrouwenhoofdmacht van Vedo’70 kon het niet bolwerken tegen WIK/Univé 2. De Hoornaarse ploeg pakte nog wel de eerste set (25-20), maar moest daarna haar meerdere erkennen in de bezoekers uit Groot-Ammers: 22-25, 18-25 en 21-25.