Eerste thuisnederlaag WIK/Univé, winst Volley Meerkerk

Sport 36 keer gelezen

GROOT-AMMERS/MEERKERK • Een kater zaterdag voor eerstedivisionist WIK/Univé, dat de eerste thuisnederlaag incasseerde. Volley Meerkerk won wel en dat was nodig ook. De ongeslagen thuisstatus van de mannenhoofdmacht van WIK/Univé is er zaterdag aan gegaan. Het werd in De Reiger 1-3 voor VC Landgraaf. Beide ploegen stonden bij aanvang gelijk op de ranglijst. WIK/Univé begon wat gelaten aan het duel. Dat resulteerde in een achterstand die niet meer weggewerkt kon worden (20-25). Het Ammerse publiek ging erachter staan en WK schroefde de servicedruk in de tweede set op. In combinatie met een goede pass en een gezonde aanvalsdrift werd het 25-18. Tot 17-10 in de derde set was er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Toen echter draaide het spelbeeld 180 graden en kwam WIK/Univé zwaar onder druk te staan (20-25). Het verzet was meteen gebroken; WIK kon vuist meer maken (14-25). Al met al een teleurstellende nederlaag. ‘We moeten weer lekker vrijuit gaan volleyballen, want we hebben dit seizoen niks te verliezen. Dan komen de punten vanzelf weer’, klonk het achteraf. Smalle bezetting Ondanks een smalle bezetting won de vrouwenhoofdmacht van WIK/Univé met 4-0 van VCN 4. De Groot-Ammerse volleybalsters staan nu derde in de 3e divisie, maar hebben de minste verliespunten én nog een ongeslagen status. De eerste vijfpunter van het seizoen kwam redelijk gemakkelijk tot stand: 25-20, 25-19, 25-18 en 25-15. Diep gaan Eerstedivisionist Volley Meerkerk’95 moest diep gaan voor de tweede zege van het seizoen. Het team van Krijn Verlek klom door de 3-2 winst naar de tiende plaats en staat weer gelijk met Peelpush 2, de tegenstander van afgelopen zaterdag. Het jonge Peelpush, met een gemiddelde leeftijd van 17,2 jaar (!), pakte de lang gelijkopgaande openingsset met 22-25. Op 1-10 in de tweede set greep Verlek in door de pas net herstelde Linde de With in het veld te brengen. Dit pakte goed uit; Volley Meerkerk’95 ging erop en erover (25-18). De thuisploeg maakte het in deel drie nog onnodig spannend (25-23), maar zag de opponent in de vierde set wel met succes terugkomen (25-27). Dit ondanks dat Anouschka Doedijns niet te stoppen was; met haar messcherpe services en harde aanvallen was zij de ‘vrouw van de wedstrijd’. Thriller De beslissende vijfde set werd een thriller. Op 5-8 en 12-14 gaf niemand nog een cent voor de kansen van Meerkerk; voor Verlek het sein om aanvoerster Veronique Vorthoren terug te brengen. De coach had een gelukkige hand van wisselen, met veel kunst- en vliegwerk werd het 16-14 en dat zorgde voor een enorme ontlading in het Meerkerkse kamp.