Nederlaag met perspectief voor Volley Meerkerk'95

Sport 74 keer gelezen

REGIO • Volley Meerkerk’95 verloor zaterdagavond met 0-4 van koploper VCN. Desondanks was coach Krijn Verlek niet ontevreden. Verlek bouwt in Meerkerk aan een nieuw team. Vijf speelsters komen rechtstreeks uit de 3e divisie en hebben dus nog geen ervaring op eerstedivisieniveau. “De tiende plaats is voor ons het maximaal haalbare”, toont Verlek zich realistisch. “Alles moeten kloppen willen wij een set of een wedstrijd winnen. Als we twee ploegen onder ons weten te houden, hebben we het goed gedaan.” De lijstaanvoerder had het niet gemakkelijk in De Linde. In de eerste set liet Volley Meerkerk zelfs een 22-20 voorsprong glippen. Het werd 22-25, 17-25, 22025 en 21-25. “We hadden een set verdiend, vond ook VCN. Maar daar koop ik niks voor”, aldus Krijn Verlek. Volley Meerkerk is overgeschakeld op een ander systeem. Verlek: “We hebben beter gespeeld dan de laatste weken. Hier kunnen we verder mee. Het is een nederlaag met perspectief.”  WIK/Univé Eerstedivisionist WIK/Univé maakte in Limburg een einde aan een slechte reeks uitwedstrijden. Peelpush 2 werd in Meijel met 1-3 verslagen, waardoor de Ammerse volleyballers op de negende plaats aan het kerstreces beginnen. De beleving was in de eerste set ver te zoeken bij WIK/Univé. De bezoekers werden kansloos afgetroefd: 25-17. Het team van coach Jiel van Aartrijk besefte tijdig dat het zaak was uit een ander vaatje te tappen. Een snelle 4-13 voorsprong in de tweede set gaf WIK vleugels. De passing was onder controle, zodat de aanvallers volop in stelling konden worden gebracht. Peelpush 2 had met 12-25 het nakijken. Ook in de derde set was WIK/Univé niet te stoppen: 17-25. De vierde set verliep moeizamer. WIK keek tegen een achterstand aan, kwam terug tot 13-13, maar bracht zich op knullige wijze alsnog in de problemen door vier punten op rij tegen te krijgen. De vechtlust was echter fenomenaal. WIK gunde de opponent nog slechts drie punten en trok de partij, onder meer dankzij vijf blokpunten, met 20-25 naar zich toe. Ongeslagen De vrouwenhoofdmacht van WIK/Univé gaat ongeslagen de ‘winterstop’ in. De Groot-Ammerse volleybalsters staan derde in de 3e divisie A, maar hebben twee wedstrijden minder gespeeld dan de twee koplopers. In de derby tegen Sliedrecht Sport 3 boekte WIK/Univé een zakelijke 4-0 zege. Het verschil werd vooral aan service gemaakt. Verder was het spel van het team van coach Remco Reitsma, ondanks de blessuregolf, solide. De overwinning kwam dan ook geen moment in gevaar. Alleen in de eerste set moest een snel opgelopen achterstand worden weggepoetst: 25-17, 25-14, 25-16 en 25-18.