Dubbelslag broers Kelvin en Jens van den Dool

Sport 435 keer gelezen

HOORNAAR • De broers Kelvin en Jens van den Dool stonden zaterdag allebei op de hoogste trede van het podium bij de regionale wintercompetitie cyclocross.

De vijfde wedstrijd van deze competitie werd verreden rondom De Donk in Hoornaar. Het parcours zag er wellicht niet zo spectaculair uit, maar het groene gras veranderde al snel in zwarte modder met een sterk zuigende werking. En dus was het flink zwaar voor de cyclocrossers en MTB’ers.

Kramp

Kelvin van den Dool (Hoogblokland) nam in de A-klasse een ruime voorsprong, maar zag Peter Branderhorst (Nieuwendijk) steeds dichterbij komen. Door kramp bij Branderhorst kwam de aansluiting echter niet tot stand.

Uitslag: 1. Kelvin v.d. Dool, 2. Peter Branderhorst, 3. Bert Pesselse (Giessenburg), 4. Marcel Lommers, 5. Walter Koster.

Klassement: 1. Kelvin v.d. Dool, 2. Jan Groeneveld, 3. Bert Pesselse.

De 106 deelnemers in de B-klasse liepen vast bij het eerste bruggetje. Vanuit deze schermutselingen nam Erik van Gelder (Gorinchem) onbedreigd de leiding. Frans Schild (Hardinxveld) won het gevecht om de tweede plaats.

Uitslag: 1. Erik van Gelder, 2. Frans Schild, 3. Gerrit van Os (Kaatsheuvel), 4. Diederik van Beuzekom (Giessenburg), 5. Henk Westerlaken (Rijswijk).

Klassement: 1. Erik van Gelder, 2. Jeroen Nouwens, 3. Frans Schild, 4. Dick van der Hee (Drunen), 5. Ludie van Loon (Werkendam).

Jeanne Korevaar had in de damesklasse de pech meteen na de start lek te rijden. Ze kon de wedstrijd niet vervolgen.

Mede hierdoor ging de winst naar Merida Bassa-rijdster Natasja Nieuwenhuizen (‘s-Gravenzande), voor Wilma Korevaar (Groot-Ammers) en Karin van Wingerden (Meerkerk).

Klassement: 1. Wilma Korevaar, 2. Karin van Wingerden, 3. Riikka Kelja.

Jens van den Dool (Hoogblokland) pakte zijn eerste zege in de D-klasse (12-14 jaar). Hij reed weg uit een vier renners sterke kopgroep en verwees zijn dorpsgenoot Jesse Bikker en Rens Tulner (Lexmond), die met rugklachten kampte, naar de plaatsen twee en drie. Ruben van der Stelt werd vierde.

Klassement: 1. Jens v.d. Dool, 2. Jesse Bikker, 3. Wesley van llon, 4. Rens Tulner.

Sam Stolk (Nieuwendijk) was andermaal duidelijk de sterkste in de E-klasse (9-11 jaar).

Uitslag en klassement: 1. Sam Stolk, 2. Kjell Roerbag (Vuren), 3. Jur van der Pijl (Arkel).

Ook in de F-klasse (6-8) een vertrouwd beeld: Giessenburger Jelmer Bos was een klasse apart.

Uitslag en klassement: 1. Jelmer Bos, 2. Levi Schrijver (Hoornaar), 3. Christiaan van Reees (Groot-Ammers).

De volgende (zesde) wedstrijd van de wintercompetitie is zaterdag 29 december in Arkel. Deze wedstrijd geldt tevens als het open kampioenschap van de Alblasserwaard.