Afbeelding

Kjell Roerbag zeer succesvol in 2013

Sport 72 keer gelezen

VUREN • De jeugdige Kjell Roerbag is tot nu toe zeer succesvol in de wintercompetitie (veldrijder) van Jan van Arckel. Hij kwam tijdens al vijf keer al winnaar over de streep.

Roerbag toonde aan dat hij naast een getalenteerd mountainbiker ook heel goed uit de voeten kan op de (aangepaste) racefiets.

Techniek

De wintercompetitie bestaat uit negen wedstrijden die worden verreden in de Alblasserwaard. Het was voor Kjell in het begin even wennen, aangezien de techniek om op een dergelijke fiets te rijden anders is dan het rijden op een mountainbike. De eerste wedstrijd werd verreden in Noordeloos, waar het nog redelijk droog was. In Giessenburg was het echt 'ploegen door de modder'. Ook de wedstrijden in Tienhoven, Nieuwpoort en afgelopen zaterdag in Hoornaar waren modderig.

Kjell heeft dit jaar een sterke groei doorgemaakt en heeft met name de tweede helft van 2013 veel wedstrijden gewonnen.

De wintercompetitie kent nog vier wedstrijden en wel in Ottoland, Gorinchem, Nieuw-Lekkerland en de laatste op het thuisparcours in Arkel. Begin maart staat dan de start van het mountainbiken weer gepland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden