• Glijen en Rijen in 2017.
• Glijen en Rijen in 2017. Foto: Bert Bons

Glijen en Rijen op Hemelvaartsdag weer door de regio

Algemeen 1.214 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De aanspanningen van Arresleeclub Glijen en Rijen zijn op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, weer te zien tijdens een rondrit door de Alblasserwaard.

De route start om 10.30 uur op de Vuilendam. Langs de Graafstroom gaat de stoet richting Bleskensgraaf, tot aan de Wijngaardse steeg. Daar slaan de aanspanningen linksaf naar Wijngaarden. In Wijngaarden slaan ze linksaf het Oosteinde op. Bij boer Kuiper op nummer 33a is de eerste stop. Dat is om ongeveer 11.45 uur.

Na de stop vervolgen ze het Oosteinde en slaan ze rechtsaf de Zwijnskade op en daarna linksaf de Broekseweg op. Bij de Polderweg slaan ze rechtsaf en dan linksaf de Spoorweg op. Op de kruising wordt linksaf (Binnendams) aangehouden. Bij stal Vonk aan de Binnendamseweg 18 in Hardinxveld-Giessendam is de tweede stop. Dat is om ongeveer 13.15 uur.

Vanaf de tweede stop slaat de groep linksaf de Oudkerkseweg op, verder langs de Giessen, daarna de Bovenkerkseweg en de Peursumseweg. De kruising met de N216 wordt overgestoken en de weg vervolgd tot aan de Smoutjesweg nummer 1, alwaar de derde stop is. Dat is rond 15.00 uur.

Na de stop keert de groep om, slaat rechtsaf de N216 op en dan linksaf de Doetseweg in Giessenburg op. Bij de brug gaat met linksaf en daarna meteen links. Vervolgens de eerste weg rechts (Kooiweg) en zo terug richting de Vuilendam. Daar arriveert de groep na ongeveer 32 kilometer om ongeveer 16.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden