• Het aantal positief geteste mensen door de tijd heen (per 100.000 inwoners). Deze grafiek laat zien van hoeveel mensen in Molenlanden gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus, per 100.000 inwoners.
• Het aantal positief geteste mensen door de tijd heen (per 100.000 inwoners). Deze grafiek laat zien van hoeveel mensen in Molenlanden gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus, per 100.000 inwoners. Foto: Rijksoverheid, bron: RIVM

Burgemeester Molenlanden bezorgd over ontwikkeling coronacijfers

Algemeen 5.335 keer gelezen

MOLENLANDEN • De burgemeester van Molenlanden, Theo Segers, maakt zich zorgen over de toename van het aantal mensen in zijn gemeente dat positief wordt getest op corona. De gemeente benadert sleutelfiguren over de mogelijkheid om te vaccineren in de prikbussen.

Het college wil twee prikbussen naar Molenlanden halen. “Die komen eind november”, vertelde Segers dinsdag 26 oktober tijdens het maandelijkse persgesprek.

Brief over vaccineren
Verder zei hij: “We gaan de communicatie intensiveren via de kranten en sociale media. Maar ook doelgroepen aanschrijven: arbeidsmigranten, ondernemers, sportverenigingen, kerken en sleutelfiguren in het jongerenwerk gaan we inzetten om ons te helpen te communiceren over covid. De vaccinatiegraad in Molenlanden is 78 procent. Daarmee lopen we 5,5% achter op het landelijke gemiddelde.”

Stijgende lijn
Het aantal positief geteste mensen in Molenlanden is vandaag, dinsdag 26 oktober: 55. Dat zijn er 5 meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen. Het gemiddeld aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners is op 26 oktober: 124,6. Op 11 oktober waren dat er: 13,6. De grafiek laat sinds 12 oktober een duidelijk stijgende lijn zien.

‘Niet moedgevend’
“We schrikken van de snelheid waarmee de aantallen toenemen”, zegt Segers over die cijfers. “De signalen uit het Beatrixziekenhuis zijn niet moedgevend.”

Afstand houden
Het college van burgemeester en wethouders heeft zich afgevraagd: “Wat kunnen we nog meer dan we al gedaan hebben? We staan in goed contact met GGD, die ons stimuleert in de wijze van communiceren. Maar op een gegeven moment weet iedereen het wel: geen handen schudden, handen wassen. Hou toch maar afstand.”

Voor meer informatie: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/gemeente/GM1978/positief-geteste-mensen

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 5 uur geleden
• De biologisch geteelde planten vonden gretig aftrek.
Arkelse plantjesmarkt brengt 700 euro op voor Stichting Nimba Nieuws 6 uur geleden
• Het AWM-peloton slingert zich langs de Ammerse molens.
Column AWM: polderkoers live (te) volgen Sport 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden