• Nieuw clubrecord voor Justin Sluijter.
• Nieuw clubrecord voor Justin Sluijter. Foto: Privéfoto

NK-medailles voor Typhoon-atleten

Sport 417 keer gelezen

REGIO • In het jaar waarin de Nederlandse atletiek internationaal definitief doorbrak en zich op de Olympische Spelen en de Diamond League kon meten met de wereldtop, scoorden verschillende atleten van Typhoon U20 en U18 hoge ogen tijdens de Nederlandse kampioenschappen. In navolging van Sifan Hassan, Femke Bol en Liemarvin Bonavacia, pakten Thomas Knoop, Justin Sluijter en Thom Kortenoever goud, zilver en brons.

Al enige jaren presteert Thomas Knoop in de nationale top op alle werp- en stootonderdelen, maar dit weekend excelleerde hij met de speer. Met een worp van 65 meter en 56 centimeter verbeterde hij zijn eigen clubrecord, pakte hij de eerste plaats en daarmee het goud en scoorde hij een 12e plek in de ranglijst allertijden (U20). 

Justin Sluijter (Hoogblokland) verraste misschien niet zichzelf, maar vele anderen hadden zijn enorme progressie niet zomaar voorzien. Sluijter sloot een mooi 2021 voorlopig af met een schitterende zilveren medaille bij het verspringen. Hij verbrak daarbij ook nog eens het 30 jaar oude clubrecord van Typhoon. Sluijter overbrugde maar liefst een afstand van 7 meter 19.

In de categorie U18 wist Thom Kortenoever (Giessenburg) ook eremetaal op te halen. De voormalig startloper van het roemruchte estafetteteam van Typhoon, heeft zich de afgelopen jaren met passie toegelegd op discus en kogel. Op discus pakte hij met een worp van 48 meter 35 het brons. Ook nu een buitengewoon knappe prestatie. 

Los van deze drie ere-plaatsen, scoorde Typhoon in de breedte erg goed. Maar liefst zeven top-10 plaatsen konden genoteerd worden.

• Thom Kortenoever blij met brons.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden