• De onthulling van het informatiepaneel.
• De onthulling van het informatiepaneel. Foto: Peter Paul Klapwijk

Informatiepaneel Jaap’s Visdief-eiland onthuld in de Slingelandse Plassen

Algemeen 664 keer gelezen

GOUDRIAAN • Mevrouw Van Vliet uit Langerak en wethouder Teunis Jacob Slob van de gemeente Molenlanden hebben op maandagavond 14 juni in de Slingelandse Plassen een informatiepaneel over het visdief-eiland onthuld. Het eiland krijgt de naam ‘Jaap’s Visdief-eiland’ en is hiermee vernoemd naar de in 2016 overleden echtgenoot van mevrouw Van Vliet.

Jaap van Vliet was in 1989, namens de Natuur- en Vogelwacht ‘de Alblasserwaard’, één van de initiatiefnemers van het eiland. Hij heeft jarenlang het onderhoud gecoördineerd en de tellingen verricht. Ook dit jaar broeden weer ruim 25 paar visdieven op het eiland. Vanaf de kant kun je deze kolonie van vrij dichtbij bekijken.

Op het paneel, dat vlakbij het eiland is geplaatst, is behalve informatie over de visdief ook informatie te vinden over de aanleg van de Slingelandse plassen en andere natuur, die in dit mooie stukje Alblasserwaard is te vinden.

Het informatiebord is een eerbetoon aan wijlen Jaap van Vliet, mede bekostigd door zijn naasten. Mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Natuur- en Vogelwacht de Alblasserwaard en de gemeente Molenlanden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden