Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Tussen Leerdam en Gorinchem rijden tot maandag geen treinen

Algemeen 546 keer gelezen

LEERDAM/ GORINCHEM • Het treinverkeer tussen Gorinchem en Leerdam is donderdagmiddag rond 14:00 uur stilgelegd door ProRail, vanwege problemen aan het spoor. Er rijden in ieder geval tot maandagochtend geen treinen op dit traject.

Een inspecteur van ProRail legde het treinverkeer op de MerwedeLingeLijn stil, toen deze zag dat een aantal klemmen en onderdelen in het spoor niet goed waren bevestigd, of los waren gekomen. Herstel van het spoor zal zeker tot zondag middernacht duren.

Onderhoud
Het spoor moet in optimale conditie zijn en dat vraagt grondig en nauwkeurig onderhoud. Naast de geplande spooronderhoudsprojecten, inspecteren spooraannemers met vaste regelmaat de kwaliteit van de rails, de wissels en de ballast.

Waar nodig wordt ingegrepen, zoals donderdag, op het spoor tussen Gorinchem en Leerdam.

Tijdens een inspectieronde langs het spoor ontdekte de inspecteur over een lengte van zeventienhonderd meter afwijkende waardes. Daarop nam ProRail de nodige stappen. 

Het treinverkeer werd stilgelegd en specialisten zijn ter plaatse de situatie gaan bekijken. Vanaf 15:30 uur begonnen ProRail en de spooraannemer aan het nader schouwen van 1,7 kilometer spoor.

Complete spoorvernieuwing
Voor herstel van het bestaande spoor zouden 12.000 bevestigingsplaatjes nodig zijn. Die zijn niet allemaal op voorraad. Het wachten op bevoorrading zou veel te lang duren. Daarom is er samen met de aannemer voor gekozen het aangetaste stuk spoor volledig te vernieuwen.

In ieder geval tot maandagochtend rijden er geen treinen op dit traject. Mocht het herstel meer tijd vergen, dan meldt ProRail dat zo snel mogelijk. 

Reizigersvervoerder Qbuzz zet bussen in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden