• Jeanne Korevaar.
• Jeanne Korevaar. Foto: @LivRacing

Jeanne Korevaar in klassieker Gent-Wevelgem in het voorste gelid

Sportt 925 keer gelezen

BELGIË/BABYLONIËNBROEK • Jeanne Korevaar (Liv Racing) is zondag 29e geworden in de Vlaamse wielerklassieker Gent-Wevelgem. De wielrenster uit Groot-Ammers zat in de voorste groep en finishte in dezelfde tijd als de winnares, haar voormalig ploeggenote Marianne Vos. De kopvrouw van de ploeg van Korevaar, Lotte Kopecky, kwam als tweede over de meet.

De koers van 141 kilometer, waarin Nederlandse klasbakken als Anna van der Breggen en Annemiek van Vleutel ontbraken, werd opengebroken op de laatste beklimming van de Kemmelberg.

Longo Borghini probeerde het uit alle macht, maar het draaide uit op een sprint van een uitgedund peloton. Marianne Vos ging van ver aan en er kwam niemand meer overheen. Belgisch kampioene Lotte Kopecky werd tweede, Lisa Brennauer derde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 7 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden