• Pal achter de werf van Royal IHC in Krimpen aan den IJssel was woensdagochtend een stakingsstraat ingericht. Daar konden werknemers van metalelektrobedrijven uit de regio zich registreren als staker.
• Pal achter de werf van Royal IHC in Krimpen aan den IJssel was woensdagochtend een stakingsstraat ingericht. Daar konden werknemers van metalelektrobedrijven uit de regio zich registreren als staker. Foto: wijntjesfotografie.nl

Staking bij staalbedrijven in regio

Algemeen 571 keer gelezen

REGIO • Medewerkers van verschillende metalektrobedrijven in de regio hebben voor 48 uur het werk neergelegd voor een betere cao. 

CNV Vakmensen en FNV Metaal hadden woensdagochtend een staakstraat ingericht pal achter de werf van scheepsbouwer Royal IHC in Krimpen aan den IJssel. Werknemers van metalektro-bedrijven in de regio konden zich daar registreren als staker. 

Door de staking is het werk stilgevallen bij onder andere Royal IHC, Damen, Hollandia, Thyssenkrupp, Prysmian, Koni, Fokker Papendrecht, Coatinc, FNsteel, Vossloh en Pon Power.

De estafettestaking in Krimpen aan den IJssel vormt een schakel in onderhand een lange reeks acties en stakingen in de metalektro. Er werken circa 160.000 mensen in 1.000 bedrijven. Medio december stokten de onderhandelingen over een nieuwe tweejarige cao.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden