Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Presentatie plannen Slingelandse Plassen in tweede kwartaal 2021

Algemeen 1.167 keer gelezen

MOLENLANDEN • De plannen voor het beheer en de ontwikkeling van de Slingelandse Plassen bij Goudriaan zijn in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond en kunnen dan voorgelegd worden aan de Molenlandse politiek.

In augustus vorig jaar presenteerde een werkgroep een ambitieus plan, getiteld ‘Central Park van Zuid-Holland’. In dat plan stond de aanleg van ruim twintig zelfvoorzienende chalets, een zorgboerderij, een markt- en festivalterrein, een ‘agri-foodcampus’ én ruimte om te zwemmen, varen en vissen.

Het gemeentebestuur van Molenlanden meldt in de aanloop naar de presentatie van de plannen dat er mogelijk een afweging worden gemaakt tussen diverse initiatieven die er zijn. Oftewel; misschien niet alle ingrediënten van ‘Central Park van Zuid-Holland’ kunnen uitgewerkt worden.

Ook wordt er nagedacht hoe beheer en onderhoud na 2021 kunnen worden ondergebracht in een stichting die juridisch, financieel en organisatorisch de eigen broek kan ophouden.

In 2020 verzorgde een aantal leden uit de Initiatiefgroep het dagelijks beheer en onderhoud van de Slingelandse Plassen. Zij zorgden ervoor dat er gemaaid werd en verwijderden afval. Ook is er een natuurwerkdag georganiseerd, waarin het grotere onderhoud aan onder andere beplanting wordt uitgevoerd.

Dit jaar wil de gemeente een vervolgstap in het beheer zetten, door samen met diverse deelnemers uit de initiatiefgroep deze samenwerking verder uit te bouwen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 9 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden