Afbeelding

Overname Pinkeveersebrug door Wout de Jong uit Giessenburg

Algemeen 2.673 keer gelezen

GIESSENBURG • Wout de Jong uit Giessenburg wordt voor 1 euro eigenaar van de Pinkeveersebrug in Giessenburg.

Waterschap Rivierenland, de gemeente Molenlanden en bewoner Wout de Jong hebben met elkaar een intentieovereenkomst getekend, waarin ze afspreken dat De Jong voor het symbolische bedrag van 1 euro eigenaar wordt van de Pinkeveersebrug in Giessenburg en de toeleidende paden. 

Hiermee is voor alle partijen een goede oplossing gevonden in het vervangen van dit gemeentelijke monument. De intentieverklaring wordt de komende tijd nog verder uitgewerkt met elkaar.

Bestaande brug
Voordat de brug wordt overgedragen aan De Jong, vervangt het waterschap de bestaande brug door een nieuwe brug overeenkomstig het ontwerp en de uitvoering van de bestaande brug. Ook wordt gezorgd voor een goede aansluiting op de bestaande toeleidende paden.

Over werkzaamheden aan de toeleidende paden gaan de partijen nog met elkaar in gesprek. Wout de Jong is hierna verantwoordelijk voor het behoud, onderhoud, de veiligheid en alle andere plichten die horen bij het eigenaarschap.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden