Eind januari organiseert Den Hâneker een snoeicursus voor fruitbomen.
Eind januari organiseert Den Hâneker een snoeicursus voor fruitbomen. Foto: Aangeleverd

Snoeicursus fruitbomen van Den Hâneker

Algemeen 208 keer gelezen

REGIO • Op de donderdagen 28 januari en 4 februari houdt Den Hâneker, vereniging voor natuur- en landschapsbeheer, een korte cursus over het snoeien van fruitbomen.

Het gaat in de cursus met name om achterstallig onderhoud bij oude hoogstam appel- en perenbomen en vormsnoei van jonge bomen. De theorieavonden duren van 20.00 tot 21.15 uur en worden gegeven via een videoverbinding. Een praktijkzaterdag zal in verband met de coronamaatregelen op een later tijdstip plaatvinden. Informatie hierover volgt.

Aan bod komen: de aanpak van achterstallig onderhoud, het snoeien van scheuten één jaar na de snoei, aanplant en vormsnoei van jonge bomen. Gijsbert Pellikaan geeft de theorie en de praktijklessen. Hij is ecoloog en landschapsdeskundige en werkt bij Den Hâneker. Ruim 20 jaar heeft hij als adviseur van Landschapsbeheer Zuid-Holland gewerkt in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.

Aanmelden kan via gcpellikaan@gmail.com. De kosten bedragen 30 euro per persoon, voor leden van Den Hâneker is het 20 euro. Voor het juiste gereedschap wordt gezorgd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden