Afbeelding
Foto: Uppel Media
update

Vrachtwagen snijdt de bocht iets te veel af in Hei- en Boeicop en rijdt tegen gevel woning

112 4.335 keer gelezen

HEI- EN BOEICOP • Op het kruispunt van de Kanaaldijk met de Heicopperweg in Hei- en Boeicop is een vrachtwagen met zijn trailer tegen een huis aangekomen, toen hij de bocht iets te kort nam.

De vrachtwagen kwam vanaf Hei- en Boeicop en wilde linksaf slaan richting een vrachtwagenbedrijf aan de Kanaaldijk. Door een stuurfoutje nam de bestuurder van de truck de bocht iets te kort. Hierdoor reed de trailer net over het randje van een muurtje bij een woning en kwam scheef te liggen. De trailer leunde hierbij tegen de woning aan.

De brandweer werd opgeroepen om de vrachtwagen te stabiliseren zodat deze niet de woning binnen zou vallen. Uiteindelijk bleek de vrachtwagen stevig genoeg te staan en was de inzet van de brandweer verder niet meer nodig.

Een deel van het kruispunt is door het ongeval afgesloten. Een bergingsactie is gestart maar het is nog onbekend hoe lang dit zal duren. Tijdens het Berger wordt hoogstwaarschijnlijk het complete kruispunt afgesloten worden. Dit betekent dat veel bestuurders moesten omrijden.

Update:
De vrachtwagen is inmiddels geborgen. De berging heeft niet gezorgd voor veel extra schade. Wel zijn in de muur van de woning meerdere scheuren ontstaan door de truck. Ook het hekwerk is beschadigd. Het bergen heeft zeker 2,5 uur gekost. Tijdens de berging was de weg volledig afgezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden