Afbeelding

Nieuwe woningen Oud-Alblas komen in delen aan op bouwlocatie

Algemeen 1.378 keer gelezen

OUD-ALBLAS • Met speciaal vervoer kwamen maandagochtend de eerste delen van de twaalf nieuwbouwwoningen in Oud-Alblas. Deze verrijzen op de bouwlocatie aan de Van der Mijlestraat en het Blussé van Oud-Alblasplein.

Tablis Wonen, woningcorporatie in Molenlanden en Sliedrecht, gaf opdracht voor de bouw van deze gasloze en nul-op-de-meter woningen aan MorgenWonen. Al over drie weken staan er twaalf nieuwe woningen op deze locatie. ‘Een uniek project’, stelt Tablis Wonen in een persbericht.

Het unieke aan dit project is dat alle woningen over drie weken zijn opgebouwd. De woningen werden al in de fabriek gemonteerd en worden vanaf 11 januari opgebouwd. Als de woningen staan, zijn er nog ongeveer acht weken nodig voor afbouw en bestrating.

Duurzaam en toekomstgericht wonen
Marcel Weijts, projectmanager van Tablis Wonen vertelt dat de twaalf woningen die op de bouwlocatie stonden niet meer voldeden aan de huidige woonwensen. “Daarom besloten we om deze woningen te slopen om plaats te maken voor deze fraaie eengezinswoningen. Voor ons is het belangrijk ons woningbezit zo duurzaam mogelijk te maken en dat de woningen op een gasloze toekomst zijn voorbereid. Daarom zijn de nieuwe woningen gasloos en nul-op-de-meter. De nieuwe bewoners gaan zeker veel woonplezier ervaren in deze moderne, goed geïsoleerde en gasloze woningen.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderen De Schakel in Nieuw-Lekkerland skibbyballen voor stichting Tjeko Nieuws 14 uur geleden
• De mobiele escaperoom.
Gemeente Molenlanden zet mobiele escaperoom in over ondermijning Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Molenlanden overweegt hoger beroep in zaak schadevergoeding vanwege vertraging woningbouw in Langerak Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden