Afbeelding

Wijnactie Soroptimistclub Merwekring levert 4.500 euro op voor Leger des Heils-project

Algemeen 258 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De vierde wijnactie van Soroptimistclub Merwekring, in samenwerking met Wijnhandel van Ouwerkerk in Arkel, heeft in december het bedrag van 4.500 euro opgeleverd. Het geld is bestemd voor het door Leger des Heils Rijnmond-Zuidwest gesteunde project ‘Voorziening Tijdelijk Wonen’ in Gorinchem.

Op de valreep van 2020 reikte Jolanda Verdoorn van Soroptimistclub Merwekring een cheque van 4.500 euro uit aan Marieke Sprong,waarnemend teammanager van het Leger des Heils Rijnmond-Zuidwest. Dit bedrag is bij elkaar gebracht door een jaarlijks terugkerende actie van de Soroptimistclub door de verkoop van wijn. 

Het project ‘Voorziening Tijdelijk Wonen’ van het Leger des Heils is onder andere bedoeld om vrouwen die door omstandigheden ineens hun woning moeten verlaten van een andere woning te voorzien. Zij kunnen dan voor een periode van negen maanden in een woning van het Leger des Heils terecht om zo hun leven, vaak samen met hun kinderen, weer op orde te krijgen. In die periode worden de vrouwen begeleid en zoekt het Leger des Heils samen met hen een nieuw eigen thuis, waar ze een veilige definitieve start kunnen maken. 

Startpakket
Door de gift van de Soroptimisten kunnen startpakketten worden samengesteld voor vrouwen die zonder eigen goederen en financiële middelen in de zeer sober ingerichte woning terecht komen. In zo’n startpakket zit bijvoorbeeld keukengerei, beddengoed en schoonmaakmateriaal.

Soroptimistclub Merwekring is een serviceclub voor vakvrouwen. De club zet zich in voor positie verbetering van vrouwen en kinderen, wereldwijd. In 2021 organiseert Club Merwekring de grote Vintage Modeshow. Vanwege Covid-19 zal dat medio september zijn en niet zoals gewoonlijk in het voorjaar en de Wijnactie komt ook dan weer in medio november. Zo genereren ze geld voor goede doelen. 

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 7 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden