Afbeelding
Foto: Dierenambulance

Dierenambulance bevrijdt zwaan uit knotwilg

Algemeen 860 keer gelezen

HOORNAAR/NOORDELOOS • Medewerkers van de Dierenambulance hebben donderdagochtend 29 oktober een zwaan bevrijd die in een knotwilg vast zat.

Omdat een knotwilg doorgaans geen plek is die zwanen uitkiezen om te landen, ging de Dierenambulance direct na de melding ter plaatse. Op de locatie werd besloten om de hulp van de brandweer van Noordeloos en Hoornaar in te schakelen.

In overleg met de brandweer werden twee opties doorgesproken. Er zouden takken afgezaagd kunnen worden om zo het dier te bevrijden. Of er zou een poging gedaan kunnen worden om de zwaan tussen de wilgentenen door te tillen. Een bevrijding bovenlangs dus.

In overleg werd besloten om eerst te proberen om de zwaan bovenlangs te bevrijden. Gelukkig bleef de zwaan heel kalm en zodoende lukte het de vrijwilligers van de Dierenambulance om hem te bevrijden.

De zwaan was niet gewond, wel geschrokken en dus kon hij direct weer zijn vrijheid terug krijgen. “Al met al weer een mooie redding met een goede afloop”, concludeert de Dierenambulance.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden